Group Controller

Bring Frigo, Helsingborg

Publicerad: 2020-02-12

Om tjänsten

Bring Frigo är en av livsmedelsindustrins ledande logistikleverantörer i Norden. Vi skapar konkurrensfördelar för våra kunder genom flexibla och effektiva logistiklösningar för livsmedel och andra temperaturkänsliga produkter.

Vi är ett helägt dotterbolag till Posten Norge med huvudkontor i Helsingborg.

Våra värdeord – Jag tar ansvar, spelar för laget och vill mer – styr vårt sätt att arbeta och bidrar till en inkluderande och mångfaldig arbetsplats.

 

Group Controller

Bring Frigo fortsätter sin spännande förändringsresa och söker en Group Controller.

I rollen som Group Controller kommer du ha ett ansvar för att konsolidera vår verksamhet i norra Europa. Till din hjälp kommer finnas en nyuppsatt ekonomifunktion där även lokala team i utländska dotterbolag ingår.

Det är en senior roll som kommer ha en mycket central del i Bring Frigos rapportering till ägare, investerare och finansiärer. Rollen kommer att vara viktig för finansieringen av företaget samt i den strategiska planering av företagets resurser och hur detta skapar ökat aktieägarvärde.

Som Group Controller förväntas du vara mycket duktig på koncernredovisning och vara den naturliga samtalspartnern för medarbetare som har frågor kring redovisning (K3/IFRS). Detta är en bred roll med många kontaktytor där du även förväntas aktivt driva olika projekt för att ytterligare effektivisera ekonomiavdelningen.

Rollen är placerad på huvudkontoret i Helsingborg och rapporterar till CFO. Rollen kommer ha personalansvar av 1-2 personer.

Huvudsakliga ansvarsområden:

  • Bygga upp en rapportering- och konsolideringsfunktion för Bring Frigo
  • Rollen kräver att man är självgående i sitt sätt att arbeta, att man kan bygga upp saker från grunden samt rekrytera ett team
  • Kvalitetssäkra månatliga bokslut och årsredovisningar tillsammans med övriga organisationen
  • Att vara den yttersta garanten för att konsoliderade siffror är korrekta samt håller hög klass redovisningsmässigt
  • Hålla sig uppdaterad med IFRS/K3-reglerna och andra legala krav.
  • Kontinuerligt vidareutveckla arbetsprocesser och rutiner för ekonomiavdelningen
  • Kontaktperson mot revisorer och externa myndigheter tillsammans med CFO och Redovisningschef

Detta är en bred roll med många kontaktytor där du även förväntas aktivt driva olika projekt för att ytterligare effektivisera ekonomiavdelningen. 

Profil

För att bäst kunna stödja organisationen tror vi att du är civilekonom och att du har ca 10 års relevant arbetslivserfarenhet, gärna från ett större internationellt företag. Om du har erfarenhet från revisionsbolag ses det som meriterande.

Du drivs av att strukturera och automatisera flödet av finansiella data för att möjliggöra effektiv och snabb uppföljning av såväl bokslut som affären i stort. Du besitter ett stort intresse för IT och förmåga att lära nya applikationer. Du är väl förtrogen med något av de större affärs- och konsolideringssystemen som finns på marknaden.

Stor vikt läggs vid personligt driv och förmåga att driva förbättringsprojekt i ett bolag i förändring och utveckling. Som person är du positiv och prestigelös och har en stark vilja till personlig utveckling. Du är en van ledare som känner dig trygg i rollen.

Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är en förutsättning. 

Vi erbjuder

Bring Frigo är bland de största och mest erkända logistikaktörerna i Norden och präglas av stark affärsmannaskap, stort engagemang, ambition och personligt ledarskap. Bring Frigo arbetar aktivt för att ha en gemensam och stark kultur och kunna leverera med hög kvalitet.

Hos Bring Frigo satsar man mycket med medarbetares trivsel och personliga utveckling. I bolaget ges mycket frihet att ta egna initiativ och påverka med idéer för att bidra till att stötta verksamheten att nå sina affärsmål.

Information och ansökan

I detta rekryteringsuppdrag samarbetar Bring Frigo med HEIM Executive och konsult Louise Edeheim. För mer information, maila gärna louise.edeheim@heimexecutive.se.

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval. Vi ber dig därför att ansöka så snart som möjligt. 

Urval av avslutade uppdrag

Director of Business Control

Corporate Sustainability Manager

Group Treasury Manager

Chief People & Culture

Brand Marketing Manager

VD

Director Partner Business Development

Commercial Director