Våra erbjudanden

HEIM Executive erbjuder tjänster inom Executive Search, Interim Management och Ledarutveckling. Oavsett om du letar efter en ny medlem i ledningsgruppen eller behöver temporär ledningskompetens eller vill utveckla dig själv som ledare, så har vi expertisen för att hjälpa dig att nå framgång.

Executive Search

Executive Search är ett proaktivt och strukturerat arbetssätt där vi, utifrån överenskommen kandidatprofil, kartlägger marknaden och personligen kontaktar de mest lämpade kandidaterna. För att uppnå bästa långsiktiga resultat, så är det första viktiga steget i Executive Search, att utveckla en djupgående förståelse för vår uppdragsgivare, såväl som för kandidaten. Varje uppdrag är lika viktigt och vi strävar alltid efter att leverera den absolut bästa kandidaten baserat på vår kunds behov.

Personbedömning och Testverktyg

Fördjupad personbedömning innebär att vi gör en utvärdering av kompetens, förmåga och personlighet med hjälp av vetenskapligt säkerställda tester samt fördjupade intervjuer. Vi får genom detta en tydlig bild och tillförlitlig prognos om individens personlighet och potential.

Vi är certifierade i följande personlighets- och begåvningstester: Master Person Analysis (MPA) och Adjustable Competence Evaluation (ACE), Hogan’s samt tester Talent Q och SHL. Beroende på uppdragets karaktär väljer vi vilket test som passar bäst.

Vid behov begär vi s k Personal Due Diligence (faktabaserad bakgrundskontroll)
Personal Due Diligence innebär faktabaserad bakgrundskontroll av en individ där ekonomisk och juridisk status kartläggs och rapporteras. Personal Due Diligence hanteras alltid ytterst konfidentiellt och utmynnar i en skriftlig rapport.

Kontakta oss gärna på  info@heimexecutive.se

Interim Management

Är du i behov av tillfällig resurs i form av en interimschef? HEIM Interim är vårt affärsområde inom Interim Management, där vi har byggt upp kunskap, processer och ett nätverk med erfarna interimschefer. Interim Management innebär att en erfaren konsult, med gedigen kunskap inom efterfrågat kompetensområde, snabbt och effektivt kan stötta ert företag vid tidsbegränsade men kritiska behov.

På HEIM Executive får vi många gånger förfrågan från våra kundföretag gällande att ersätta en position under en viss tid. Men det kan också vara att driva en transformationsresa i en organisation. Vårt nätverk innefattar validerade interimschefer inom olika kompetensområden, som kan antautmanande chefsroller och snabbt göra skillnad. Våra interimschefer är kategoriserade inom områden såsom General Management, Finance, HR, Marketing, Supply Chain, Operations.

Interimsprocessen är snabb och en konsult kan vara på plats redan inom 5-10 dagar, men många gånger går det snabbare än så. Vi har långsiktigt och strategiskt byggt vårt nätverk genom att validera och säkerställa våra konsulters kompetens och erfarenhet. Eftersom vi dessutom har digitaliserat våra processer, kan vi ageramycket snabbt när vi får en förfrågan. Våra konsulter genomgår självklart kompetensbaserade intervjuer innan presentation.

Om du vill veta mer om hur våra konsulter kan bidra till att uppfylla dina företagsmål, kontakta oss gärna på info@heimexecutive.se

Talent Acquisition

Behöver ni hantera en större volym rekryteringar under en begränsad tid?

Ofta anlitas våra TA-konsulter när bolag står inför en mycket snabb expansion och tillväxt och där organisationen inte själv hinner driva alla de processerna.

Våra TA-konsulter har gedigen erfarenhet av att snabbt strukturera upp en effektiv rekryteringsprocess och därmed hantera en större volym av tillsättningar samt att genomföra hela processen. Våra erfarna TA-konsulter kan också hjälpa bolaget att bli mer attraktiva på kandidatmarknaden genom att vässa erbjudandet och lyfta fram det som är bra.

HEIM Executive kan också bistå bolaget med nyttjandet av ett rekryteringssystem om man som bolag inte själv har ett sådant.

Vi lägger stort fokus på att tillgodose era omedelbara behov inom Talent Acquisition. För mer information, kontakta oss gärna på info@heimexecutive.se

Coaching

Som chef eller ledare kan man ibland känna sig ensam med sina utmaningar. Förväntningarna från omgivningen och sig själv är höga. Då kan det vara värdefullt att ha någon som står utanför organisationen att bolla sina tankar och idéer med.

Business coaching är en professionell process som arbetar för att stödja chefer, ledare och medarbetare att nå sina mål, förbättra sin ledarkompetens och prestationer och maximera sin potential samtidigt som det bidrar med att bli en mer effektiv affärsverksamhet.

Coachens roll är att på ett positivt ifrågasätta egna tankemönster och beteende, så att denne kan få nya insikter, hitta nya lösningar och se på saker med nya ögon.

En coach ger stöd, struktur, feedback och öppnar dörren till nya insikter.  Oavsett om en person befinner sig i en utmanande situation eller om den vill ta sitt ledarskap till en ny nivå så kan det vara bra med en erfaren coach som bollplank. Vi hjälper dig gärna med en erfaren och utbildad coach som passar just den personens utmaningar och det mål man sätter upp.

För mer information och upplägg, kontakta oss gärna på  info@heimexecutive.se.

Urval av avslutade uppdrag

Director of Business Control

Corporate Sustainability Manager

Group Treasury Manager

Chief People & Culture

Brand Marketing Manager

VD

Director Partner Business Development

Operation Development Manager

Commercial Director

Chief People & Culture

Group Treasury Manager

Brand Marketing Manager

HR Manager

Director Compensation & Benefit

HR Manager

Sustainability Specialist

Fabrikschef

”Under flera år har jag valt att samarbeta med HEIM Executive när det gäller rekrytering av medarbetare. Jag kan lita på att Karin och Louise har en god struktur på sina processer, och att de gör en grundlig research gällande kravprofil, team, ledarskap och värderingar etc. De representerar dessutom oss som arbetsgivare på ett bra sätt. Dessutom är de snabba, flexibla och följer alltid upp och håller proaktivt kontakten. Jag kan verkligen rekommendera HEIM Executive. De är alltid ett av mina främsta ”go-to”-företag.”

Maria Lindén, HR Chef

Jag har haft en väldigt bra upplevelse som underkonsult till HEIM Executive. Samarbetet har varit smidigt, flexibelt och professionellt från första stund. Jag ser fram emot fortsatt samarbete under lång tid framöver!

Lina Sahlberg, Interimskonsult

Det var ett sant nöje att få föreläsa vid ett frukostmöte för HEIM Executives nätverk. Bra förarbete, välarrangerat på plats och proffsig uppföljning. Och därtill mycket engagerade deltagare. Tack!

Ann Askenberger, ledarutvecklare och författare till ”Din skugga är din styrka”

”HEIM Executive var mycket proffsiga, med kontinuerlig och snabb återkoppling under hela rekryteringsprocessen vilket jag som kandidat verkligen uppskattade”

Anna Grahn, HR Manager, SGD

Personlig och trevlig process med tät återkoppling och uppföljning, bra feedback både inför och efter intervjuer.

Alessandro Montanari, kandidat

1/5

Läs mer om HEIM Executive