Group Accounting Manager

Bring Frigo, Helsingborg

Publicerad: 2020-02-12

Om tjänsten

Bring Frigo är en av livsmedelsindustrins ledande logistikleverantörer i Norden. Vi skapar konkurrensfördelar för våra kunder genom flexibla och effektiva logistiklösningar för livsmedel och andra temperaturkänsliga produkter.

Vi är ett helägt dotterbolag till Posten Norge med huvudkontor i Helsingborg.

Våra värdeord – Jag tar ansvar, spelar för laget och vill mer – styr vårt sätt att arbeta och bidrar till en inkluderande och mångfaldig arbetsplats.

 

Group Accounting Manager

Bring Frigo är i en spännande förändringsresa och söker en driven och förändringsorienterad Group Accounting Manager/Redovisningschef.

I rollen kommer du ha ett ansvar för verksamheten i norra Europa, tillsammans med lokala team i utländska dotterbolag. Du kommer att ansvara för uppbyggnaden av ett komplett redovisningsteam på ca 6-7 personer som hanterar all redovisning, leverantörsreskontra och kundreskontra samt leda och utveckla teamet/redovisningsfunktionen i det dagliga arbetet.

Rollen är placerad på huvudkontoret i Helsingborg och rapporterar till CFO.

Huvudsakliga ansvarsområden:

  • Bygga upp en redovisningsfunktion av 6-7 personer samt sedermera leda och utveckla teamet.
  • Att ha en aktiv roll i att effektivisera och utveckla processer och rutiner
  • Kvalitetssäkra månatliga bokslut och årsredovisningar
  • Hålla sig uppdaterad med K3-reglerna och andra legala krav.
  • Vara en kontaktperson mot revisorer och externa myndigheter
  • Stöd till CFO och övriga inom ledningsgrupp

Detta är en bred roll med många kontaktytor där du även förväntas aktivt driva olika projekt för att ytterligare effektivisera ekonomiavdelningen.

Profil

För att bäst kunna stödja organisationen tror vi att du är civilekonom och att du har ca 7-10 års relevant arbetslivserfarenhet inom redovisning, gärna från ett större internationellt företag. Om du har erfarenhet från revisionsbolag ses det som meriterande.

I rollen bör du vara väl förtrogen med K3 eller IFRS och är van att ansvara för Moms- och skatteredovisning, Årsredovisningar samt Bolagsdeklarationer.

Du är en van ledare som känner sig trygg i rollen och kan coacha och lyfta dina medarbetare. Du drivs av att strukturera och automatisera redovisningen med IT system för att skapa en grund för analys och beslutsunderlag. Du bör därmed vara väl förtrogen med IT och olika ekonomiska applikationer samt affärssystem.

Stor vikt läggs vid dina ledaregenskaper, personligt driv och förmåga att driva förbättringsprojekt i ett bolag i förändring och utveckling. Som person är du positiv och prestigelös och har en stark vilja till personlig utveckling.

Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är en förutsättning.

Vi erbjuder

Bring Frigo är bland de största och mest erkända logistikaktörerna i Norden och präglas av stark affärsmannaskap, stort engagemang, ambition och personligt ledarskap. Bring Frigo arbetar aktivt för att ha en gemensam och stark kultur och kunna leverera med hög kvalitet.

Hos Bring Frigo satsar man mycket med medarbetares trivsel och personliga utveckling. I bolaget ges mycket frihet att ta egna initiativ och påverka med idéer för att bidra till att stötta verksamheten att nå sina affärsmål.

Rollen erbjuder stor påverkningsgrad på processer, riktlinjer och arbetssätt inom företaget samt möjlighet att bygga upp ett helt eget team.

Information och ansökan

I detta rekryteringsuppdrag samarbetar Bring Frigo med HEIM Executive och konsult Louise Edeheim. För mer information, maila gärna louise.edeheim@heimexecutive.se.

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval. Vi ber dig därför att ansöka så snart som möjligt.

 

Urval av avslutade uppdrag

Director of Business Control

Corporate Sustainability Manager

Group Treasury Manager

Chief People & Culture

Brand Marketing Manager

VD

Director Partner Business Development

Commercial Director