Technical Project Manager

Skånemejerier, Malmö

Publicerad: 2020-02-07

Om tjänsten

Skånemejerier är Sveriges näst största mejeriföretag och verksamheten består i huvudsak av produktion och försäljning av mejeriprodukter (färskvaror och ost) samt fruktdrycker. Vi har fyra anläggningar i södra Sverige och du kommer att arbeta vid verksamheten i Malmö.  

Skånemejerier är ett innovativt mejeri som sedan 2012 ingår i det multinationella mejeriföretaget Group Lactalis. Detta ger dig möjligheter till internationella kontaktytor samtidigt som du får arbeta med lokala frågor och processer. 

Skånemejeriers, tillsammans med Lactalis, värdegrunder ligger till grund för det arbetssätt och beteende som eftersträvas – ”Ambition och engagemang med enkelhet”. 

Technical Project Manager

Skånemejerier är på en spännande resa, gör stora förändringar och investeringar för att optimera företaget ytterligare och letar nu efter en Technical Project Manager. Rollen är avgörande för alla tekniska investeringar i anläggningen och har en mycket viktig och central funktion.

I rollen blir du en del av ett härligt dedikerat och engagerat team som har mycket kunskap och erfarenhet och som vill leverera sitt bästa för att skapa positiva resultat.

Vad innebär arbetet?

I rollen som Technical Project Manager ansvarar du för stora till medelstora tekniska projekt inom Skånemejerierkoncernen där du ska säkerställa resultat inom ramen för deadlines och budget samt leverera rapporter. Du kommer att ha ett särskilt fokus på att driva projekt mot processavdelningen det vill säga alla installationer ifrån mjölkmottagning fram tills att produkten når fyllmaskin och förpackning. 

Du kommer att få arbeta nära verksamheten och blir en del av ett härligt engagerat team som är med i bolagets investeringar via olika projekt. Du får dessutom stora möjligheter att självständigt driva och planera ditt arbete. Du kommer att arbeta i nära samarbete med olika avdelningar och vilket även inkluderar samarbete med externa parter. I rollen kommer du också att få skapa projektplaner, riskanalyser och standarddokument. Detta kräver också att du behöver säkerställa att nödvändiga resurser är tillgängliga för att leverera i enlighet med projektplanen och säkerställa arbete och bästa praxis i projektledningen. 

Du kommer att vara placerad på Skånemejerier i Malmö och du kommer att rapportera till Technical Manager som är ansvarig för avdelningen. Anställningen är på heltid och tillsvidare. 

Vem är du?

Du är ingenjör med en bred teknisk kunskap, helst i process eller mekanik och vi ser gärna att du har minst 2-3 års erfarenhet som projektledare. Som person är du strukturerad, organiserad och har en bra förmåga att hantera stress. Du har en analytisk förmåga och har stor erfarenhet av att hålla ihop stora projekt, hantera svåra situationer, kunna prioritera och ha många deadlines. Du är nyfiken och villig att lära dig av andra, och delar gärna med dig av din kunskap till andra inom organisationen. Eftersom vi är beroende av varandra genom de olika projekten är förmågan att samarbeta med olika personer en viktig faktor. 

Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att producera omfattande dokument för projekten samt att du har förmågan att hantera flera nyckelprojekt parallellt med varandra, med ansvar att prioritera arbetet och se till att alla projekt- och tidsplaner uppfylls. Goda kunskaper av AutoCad och Microsoft Office krävs. 

Tjänsten innehåller även internationella kontakter vilket gör att mycket goda kunskaper i engelska, såväl verbalt som skriftligt krävs. Tjänsten kan dessutom komma att innehålla resor för vissa projekt.

Vi erbjuder

Skånemejerier är ett innovativt mejeri som sedan 2012 ingår i det välrenommerade multinationella mejeriföretaget Group Lactalis, som erbjuder marknaden ett attraktivt utbud av produkter och varumärken.

Vi erbjuder ett spännande och utmanande arbete i en stimulerande och internationell miljö med goda utvecklingsmöjligheter inom koncernen. Som medarbetare hos Skånemejerier/Lactalis innebär det många positiva karriärmöjligheter för medarbetaren och man ges tillgång till ett nätverk av kollegor att utbyta idéer med. 

Skånemejeriers, tillsammans med Lactalis, värdegrunder ligger till grund för det arbetssätt och beteende som eftersträvas – ”Ambition och engagemang med enkelhet”. 

Information och ansökan

Låter det som en spännande tjänst och du har de erfarenheter vi söker så ansök gärna. I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval. Vi ber dig därför att ansöka så snart som möjligt.

I detta rekryteringsuppdrag samarbetar Skånemejerier med HEIM Executive och konsult Louise Edeheim. För mer information, maila gärna louise.edeheim@heimexecutive.se. 

 ______________________________________________________________________________________________________________________________________________________

På Skånemejerier arbetar vi för en säker, god och drogfri arbetsmiljö. Slutkandidater till tjänsterna kommer därför att bli ombedda att presentera ett utdrag ur belastningsregistret, genomföra ett drogtest samt i förekommande fall erbjudas hälsoundersökning på vår Företagshälsovård. Som en del i vårt förebyggande arbete så genomför vi även slumpvisa alkohol- och drogtester.  

Urval av avslutade uppdrag

Director of Business Control

Corporate Sustainability Manager

Group Treasury Manager

Chief People & Culture

Brand Marketing Manager

VD

Director Partner Business Development

Commercial Director