Underhållschef Malmö Mejeri

Skånemejerier, Malmö

Publicerad: 2020-01-13

Om tjänsten

Skånemejerier är Sveriges näst största mejeriföretag och verksamheten består i huvudsak av produktion och försäljning av mejeriprodukter (färskvaror och ost) samt fruktdrycker. Vi har fyra anläggningar i södra Sverige och du kommer arbeta på mejerianläggningen i Malmö där vi tillverkar färskvaror av olika slag.

Sedan 2012 ingår Skånemejerier i franska Groupe Lactalis-koncernen, världens största ostproducent. Detta ger dig internationella kontaktytor samtidigt som du får arbeta med lokala frågor och processer. 

Underhållschef Malmö Mejeri

Skånemejerier rekryterar en ny underhållschef till vårt mejeri i Malmö och söker dig som vill bidra i vårt fortsatta utvecklingsarbete. Har du gedigen erfarenhet av att arbeta med underhållsfrågor och drivs av att se medarbetare och verksamheten växa, då hoppas vi att du skickar in din ansökan.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

I rollen som underhållschef har du resultat- och personalansvar för underhållsavdelningen och får möjlighet att skapa en serviceorganisation i toppklass för att stödja produktionen. 

Du får förmånen att leda ett engagerat och kunnigt team med ca 40 medarbetare och 7 arbetsledare och har stora möjligheter att utveckla anläggningens underhållsarbete. Vid Skånemejeriers andra anläggningar har du kollegor i motsvarande funktion med vilka du kan samarbeta och utbyta erfarenheter. Du har också flera kontaktytor inom hela företaget och globalt inom Lactalis. 

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar: 

  • Leda, delta i och utveckla arbetet såväl strategiskt som operativt inom avdelningen för underhåll avseende såväl förebyggande som avhjälpande och akut underhåll av både maskiner och fastigheter.
  • Dagligen följa upp förebyggande underhåll, akuta och avhjälpande stopp samt ta fram trender för analys och åtgärder
  • Driva förbättringsarbete tillsammans med produktionen för att öka den tekniska tillgängligheten
  • Sätta mål och leverera på mål som supporterar produktionens och företagets mål
  • Ha aktivt personal- och arbetsmiljöansvar för direktrapporterande grupp med Skånemejeriers ledarkriterier och värderingar i fokus
  • Ansvara för anläggningens all media
  • Samordningsansvar vid anlitande av externa entreprenörer
  • Elansvar: Säkerställa att företaget följer tillämplig lagstiftning som syftar till att ge en betryggande elsäkerhet
  • Skalskydd: Ansvar för att såväl området som byggnader har ett fullgott skydd mot yttre inverkan
  • Brandsäkerhet: Säkerställa att verksamheten uppfyller lagens krav på systematiskt brandskyddsarbete

I denna roll rapporterar du till Plant Director Malmö som har det övergripande ansvaret för produktionen vid Malmö Mejeri. Underhållsavdelningen är schemalagd att arbeta dygnet runt, men din arbetstid är förlagd på dagtid. 

Vem söker vi?

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom process, maskinteknik eller el och automation samt gedigen erfarenhet av såväl underhålls- som ledarskapsfrågor. Du har dessutom några års erfarenhet av produktions- och processteknik och förutsätts ha god datorvana. Vi vill också att du har dokumenterad kunskap av frågor som handlar om el, skalskydd och brand samt erfarenhet av att leda personal. Du behärskar såväl svenska som engelska väl i både tal och skrift. 

Vi ser gärna att du har erfarenhet från livsmedelsproducerande verksamhet med högt ställda hygienkrav. Det är också meriterande med erfarenhet av LEAN-metodiken med ständiga förbättringar samt arbete med tekniska förbättringsprojekt. 

För att trivas i rollen är du en tydlig och trygg ledare som agerar med hjälp av dina medarbetare. Som person är du flexibel och lösningsorienterad och har förmågan att strukturera och se verksamheten från ett helikopterperspektiv. 

Vi erbjuder

Skånemejerier är ett innovativt mejeri som sedan 2012 ingår i det multinationella mejeriföretaget Group Lactalis. Det innebär många positiva karriärmöjligheter för medarbetaren. Skånemejerier investerar mycket i medarbetares kompetensutveckling och genom koncernen ges tillgång till ett nätverk av kollegor att utbyta idéer med.

Skånemejeriers, tillsammans med Lactalis, värdegrunder ligger till grund för det arbetssätt och beteende som eftersträvas – ”Ambition och engagemang med enkelhet”. 

Information och ansökan

Låter det som en spännande tjänst och du har de erfarenheter vi söker så tveka inte att höra av dig med din ansökan. 

I detta rekryteringsuppdrag samarbetar Skånemejerier med HEIM Executive och konsult Louise Edeheim. För mer information, maila gärna louise.edeheim@heimexecutive.se. I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval. Vi ber dig därför att ansöka så snart som möjligt. 

På Skånemejerier arbetar vi för en säker, god och drogfri arbetsmiljö. Slutkandidater till tjänsterna kommer därför att bli ombedda att presentera ett utdrag ur belastningsregistret, genomföra ett drogtest samt i förekommande fall erbjudas hälsoundersökning på vår Företagshälsovård. Som en del i vårt förebyggande arbete så genomför vi även slumpvisa alkohol- och drogtester.

Urval av avslutade uppdrag

Director of Business Control

Corporate Sustainability Manager

Group Treasury Manager

Chief People & Culture

Brand Marketing Manager

VD

Director Partner Business Development

Commercial Director