Group Financial Controller

Bring Frigo, Helsingborg

Publicerad: 2019-11-19

Om tjänsten

Bring Frigo är en av livsmedelsindustrins ledande logistikleverantörer i Norden. Vi skapar konkurrensfördelar för våra kunder genom flexibla och effektiva logistiklösningar för livsmedel och andra temperaturkänsliga produkter.

Vi är ett helägt dotterbolag till Posten Norge med huvudkontor i Helsingborg.

Våra värdeord, Ärlighet, Respekt, Samarbete, Öppenhet och Mod styr vårt sätt att arbeta och bidrar till en inkluderande och mångfaldig arbetsplats.

 

Group Financial Controller

Bring Frigo är nu i en spännande och positiv tillväxtfas och förändringsresa och behöver förstärka organisationen med en Group Financial Controller som vill arbeta i en roll där du verkligen kan göra skillnad.

Det kommer att vara en både utmanande och utvecklande roll där du kommer att ha ett nära samarbete med CFO, Controllers inom Bring Frigo samt övriga i ledningsgruppen inom företaget.

Som Financial Controller rapporterar du till CFO. Placering är på företagets huvudkontor i Helsingborg.

Dina huvudsakliga ansvarsområden som Financial Controller:

  • Att ha en aktiv roll i att effektivisera och utveckla processer och rutiner inom ekonomi- och verksamhetsstyrning
  • Ta fram budget-, prognosunderlag, kostnadsuppföljningar och ekonomiska analyser
  • Vara delaktig i investeringskalkylering samt uppföljning av tillgångarna i balansräkningen
  • Upprätta ekonomiska rapporter till ledning och ägare
  • Arbeta med ad hoc analyser, uppföljning samt utveckla rapporter och nyckeltal
  • Olika Redovisnings- och skattefrågor
  • Stöd till CFO och övriga inom ledningsgrupp

Profil

För att bäst kunna stödja organisationen tror vi att du är civilekonom och att du har minst 5 års relevant arbetslivserfarenhet, gärna från större företag.

Du har arbetat med budget, prognos, resultatuppföljning, analys och rapportering. Dessutom har du även erfarenhet från olika affärssystem. Du är van att arbeta med balansräkning såväl som kassaflödesanalyser. Du har även god förståelse för redovisning.

Rollen innebär tät kontakt med personer både internt och externt, vilket ställer krav på att du tycker om att kommunicera och att bygga ditt nätverk. Du har även en stark analytisk förmåga och erfarenhet att driva förändring i en komplex miljö.

Stor vikt läggs vid personligt driv och förmåga att driva förbättringsprojekt i ett bolag i förändring och utveckling. Som person är du positiv och prestigelös och har en stark vilja till personlig utveckling.

Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är en förutsättning. 

Vi erbjuder

Bring är bland de största och mest erkända logistikaktörerna i Norden och präglas av stark affärsmannaskap, stort engagemang, ambition och personligt ledarskap. Bring arbetar aktivt för att ha en gemensam och stark kultur och kunna leverera med hög kvalitet.

Hos Bring Frigo satsar man mycket med medarbetares trivsel och personliga utveckling. I bolaget ges mycket frihet att ta egna initiativ och påverka med idéer för att bidra till att stötta verksamheten att nå sina affärsmål.

Information och ansökan

I detta rekryteringsuppdrag samarbetar Bring Frigo med HEIM Executive och konsult Louise Edeheim. För mer information, maila gärna louise.edeheim@heimexecutive.se.

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval. Vi ber dig därför att ansöka så snart som möjligt. 

Urval av avslutade uppdrag

Director of Business Control

Corporate Sustainability Manager

Group Treasury Manager

Chief People & Culture

Brand Marketing Manager

VD

Director Partner Business Development

Commercial Director