Business Controller Warehouse

Bring Frigo, Helsingborg

Publicerad: 2020-03-16

Om tjänsten

Bring Frigo är en av livsmedelsindustrins ledande logistikleverantörer i Norden. Vi skapar konkurrensfördelar för våra kunder genom flexibla och effektiva logistiklösningar för livsmedel och andra temperaturkänsliga produkter.

Vi är ett helägt dotterbolag till Posten Norge med huvudkontor i Helsingborg.

Våra värdeord, Ärlighet, Respekt, Samarbete, Öppenhet och Mod styr vårt sätt att arbeta och bidrar till en inkluderande och mångfaldig arbetsplats. 

Business Controller Warehouse

Är du en erfaren Business Controller som vill arbeta i en verksamhetsnära roll där du verkligen kan göra skillnad? Vi söker nu en Business Controller, för affärsområdet Warehouse, som vill vara med och driva de taktiska så väl som de strategiska beslutsprocesserna.

Affärsområdet erbjuder kunder lagringslösningar för alla typer av varor som behöver lagras i kyllager (-2° till +8°C), fryslager (-25°C), eller i en definierad temperaturzon. Bring Frigo har tempererade lager som ligger strategiskt placerade i hela Norden och man kan ta hand om allt från infrysning till styckplock och helpallshantering.

Som Business Controller kommer du att ha en nyckelroll för affärsområdet men har ett mycket nära samarbete med hela företaget gällande uppföljning av verksamhetens resultat. Dina analyser och beslutsunderlag kommer ligga till grund för vår fortsatta tillväxt och lönsamhet och du får en stor påverkningsgrad i rollen.

Rollen rapporterar till Affärsområdeschefen. Placering är på företagets huvudkontor i Helsingborg. 

Dina huvudsakliga ansvarsområden som Business Controller

  • Ansvarig för finansiell rapportering, budget, forecast och framtagande av material för business Reviews.
  • Beslutsstöd för ledningen samt aktivt stödja verksamheten i olika analyser och projekt
  • Budget- och prognosarbete för affärsområdet
  • Driva förbättringsprocesser och kontinuerligt utveckla verksamheten
  • Genomföra analyser av affärsområdets kostnader och intäkter
  • Stödja organisationen i redovisningsrelaterade frågor
  • Vara support till IT projekt och dess ekonomiska uppföljning 

Profil

Du är troligt civilekonom och har några års erfarenhet av controlling, gärna med erfarenhet inom supply chain och lager. Det är meriterande är om du tidigare arbetat i större bolag under pågående förändringsprocess.

Du har en stark analytisk förmåga, personligt driv samt förmåga att driva förbättringsprojekt i ett bolag i förändring och utveckling. Som person är du positiv och prestigelös och har en stark vilja till personlig utveckling samt självgående i sättet att arbeta.

Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är en förutsättning. 

Vi erbjuder

Bring är bland de största och mest erkända logistikaktörerna i Norden och präglas av stark affärsmannaskap, stort engagemang, ambition och personligt ledarskap. Bring arbetar aktivt för att ha en gemensam och stark kultur och kunna leverera med hög kvalitet.

Hos Bring Frigo satsar man mycket med medarbetares trivsel och personliga utveckling. I bolaget ges mycket frihet att ta egna initiativ och påverka med idéer för att bidra till att stötta verksamheten att nå sina affärsmål.

Information och ansökan

I detta rekryteringsuppdrag samarbetar Bring Frigo med HEIM Executive och konsult Louise Edeheim. För mer information, maila gärna louise.edeheim@heimexecutive.se. 

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval. Vi ber dig därför att ansöka redan idag. 

Urval av avslutade uppdrag

Director of Business Control

Corporate Sustainability Manager

Group Treasury Manager

Chief People & Culture

Brand Marketing Manager

VD

Director Partner Business Development

Commercial Director