Credit Controller

Bring Frigo, Helsingborg

Publicerad: 2019-06-10

Om tjänsten

Bring Frigo är en av livsmedelsindustrins ledande logistikleverantörer i Norden. Vi skapar konkurrensfördelar för våra kunder genom flexibla och effektiva logistiklösningar för livsmedel och andra temperaturkänsliga produkter.

Vi är ett helägt dotterbolag till Posten Norge med huvudkontor i Helsingborg.

Våra värdeord, Ärlighet, Respekt, Samarbete, Öppenhet och Mod styr vårt sätt att arbeta och bidrar till en inkluderande och mångfaldig arbetsplats. 

Credit Controller

Vill du vara med Bring Frigos förändringsresa framåt och samtidigt arbeta med fantastiska medarbetare? Är du en erfaren Credit Controller som vill arbeta i en verksamhetsnära roll där du verkligen kan göra skillnad?

Bring Frigo är nu inne i en spännande tillväxtfas och behöver förstärka organisationen med en nyinrättad roll, Credit Controller, som ska hantera kredithanteringen för företaget.

Som Credit Controller rapporterar du till CFO. Placering är på företagets huvudkontor i Helsingborg.

Dina huvudsakliga ansvarsområden som Credit Controller

  • Ansvara för bevakning av befintliga kunders kreditvärdighet samt kreditgivning mot kund
  • Rollen innebär ansvar för hela kreditprocessen för alla affärsområden inom Bring Frigo med täta kontakter med affärsområdeschefer och ansvariga controllers.
  • Kravhantering samt koordinering av våra större fordringar
  • Uppföljning av kreditrisk för befintlig kundstock samt utvärdering av nya
  • Försäkra att adekvata rapporter finns samt kontinuerligt delge dessa internt
  • Hantera eventuella inkasso- och konkursärenden med våra partners
  • Ansvara för processen kring kreditlimitar för kund och attestordning internt samt att attestera undantag till denna upp till given limit
  • Kunna sätta upp och driva betalningsplaner med kund samt koordinera och sätta upp externa möten där det är nödvändigt
  • Kunna vara ett aktivt stöd till CFO i månadsrapportering och analyser

Rollen innebär tät kontakt med personer både internt och externt, vilket ställer krav på att du tycker om att kommunicera och att bygga ditt nätverk.

Profil

För att bäst kunna stödja organisationen tror vi att du är civilekonom och att du har arbetslivserfarenhet inom kreditriskhantering och kreditbedömning, gärna från ett större internationellt företag.

Du har en stark analytisk förmåga och erfarenhet att driva förändring i en komplex miljö. Då du i rollen har många kontaktytor internt och externt, behövs en god kommunikations- och samarbetsförmåga.

För rollen är det viktigt att ha intresse för system och även Excel som blir ett viktigt arbetsverktyg.

Stor vikt läggs vid personligt driv och förmåga att driva förbättringsprojekt i ett bolag i förändring och utveckling. Som person är du positiv och prestigelös och har en stark vilja till personlig utveckling.

Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är en förutsättning.

Vi erbjuder

Bring är bland de största och mest erkända logistikaktörerna i Norden och präglas av stark affärsmannaskap, stort engagemang, ambition och personligt ledarskap. Bring arbetar aktivt för att ha en gemensam och stark kultur och kunna leverera med hög kvalitet.

Hos Bring Frigo satsar man mycket med medarbetares trivsel och personliga utveckling. I bolaget ges mycket frihet att ta egna initiativ och påverka med idéer för att bidra till att stötta verksamheten att nå sina affärsmål.

Information och ansökan

I detta rekryteringsuppdrag samarbetar Bring Frigo med HEIM Executive och konsult Louise Edeheim. För mer information, maila gärna louise.edeheim@heimexecutive.se.

 I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval. Vi ber dig därför att ansöka så snart som möjligt men senast 7 augusti.

 

Urval av avslutade uppdrag

Director of Business Control

Corporate Sustainability Manager

Group Treasury Manager

Chief People & Culture

Brand Marketing Manager

VD

Director Partner Business Development

Commercial Director