Sales Manager

Imperial Logistics AB, Malmö

Publicerad: 2019-03-21

Om tjänsten

IMPERIAL Logistics arbetar med outsourcade och kundanpassade logistiklösningar som inkluderar logistisk administration och transporthantering av alla typer av transportsätt till och från alla kontinenter. Fokus för våra tjänster ligger i att öka logistisk effektivitet och kvalitet för våra kunder och därmed bidra till ökad konkurrenskraft.

Imperial Logistics tar både del och helhetsansvar för kunders logistik genom effektiva administrativa processer, teknisk innovation och bred kompetens. Vi prioriterar kvalitet och kundvärde. För oss är det centralt att ständigt utvecklas med en hög servicegrad samt att goda och långvariga relationer med alla våra kunder och partners.

Vi samarbetar med några av världens mest expansiva företag som kunder, med globala och komplexa behov av strategiska logistiklösningar. Vårt team, med skickliga och erfarna medarbetare, utvecklar kundernas logistik och är en givande strategisk partner.

2018 omsatte vi ca 500 MSEK och har ca 60 medarbetare med svenskt huvudkontor i Malmö.

IMPERIAL Logistics AB ingår i den Sydafrikanska IMPERIAL-koncernen.

Sales Manager

Imperial Logistics erbjuder idag outsourcade logistik, 4PL och logistiska kontrolltorn till kunder som vill förenkla och effektivisera sin logistik vid stora och komplexa varuflöden, såväl nationella som internationella.

Då företaget är inne i en spännande fas söker man en affärsdriven Sales Manager som vill vara med och leda företagets tillväxt- och förändringsresa.

I rollen ansvarar man både för strategisk och operativ försäljning där främsta fokus blir att bygga nya, långsiktiga samarbeten kring våra tjänster inom området för strategiska logistikkoncept.

Sales manager sitter med i ledningsgruppen och rapporterar till VD. Rollen innebär personalansvar för en avdelning som kommer att byggas upp med de resurser som krävs för att nå uppsatta mål. Idag finns en Business Development Manager.

Tjänsten är placerad på huvudkontoret i Malmö.

Om dig

För att lyckas i rollen tror vi att du har en högskoleutbildning eller likvärdig kunskap i erfarenhet. Du har troligtvis god erfarenhet av konsultativ försäljning, gärna av komplexa logistiklösningar, där framgång kommer från att förstå hur kunder kan effektivisera sin logistik genom våra lösningar.

Som person är du affärsdriven och strukturerad och har en hög energinivå. Vi vill gärna att du är duktig på att kombinera strategisk planering med mer hands-on-arbete.

Vi värdesätter personliga egenskaper som driv, engagemang och ansvarstagande. Du har med dig ett förbättringstänk och vill delta kvalitativt i förändringsprocesser, både för Imperial Logistics och för våra kunder.

För rollen krävs att du behärskar engelska i både tal och skrift på förhandlingsnivå. 

Vi erbjuder

Inom Imperial Logistics finns lång erfarenhet och unik spetskompetens inom logistiklösningar vilket har gett företaget dess framgång under många år. Företaget har ett effektivt logistiskt nätverk, bra metoder för drift samt definierade processer för arbete.

Hos Imperial Logistics erbjuds du en ny spännande roll där du verkligen får vara med och påverka samt driva utveckling.

Organisationen präglas av en miljö med stor frihet där du får en stark påverkan på Imperial Logistics utveckling, framgång och resultat.

Information och ansökan 

I detta rekryteringsuppdrag samarbetar Imperial Logistics med HEIM Executive och konsult Louise Edeheim. För mer information, maila gärna louise.edeheim@heimexecutive.se. 

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval. Vi ber dig därför att ansöka så snart som möjligt.

 

Urval av avslutade uppdrag

Director of Business Control

Corporate Sustainability Manager

Group Treasury Manager

Chief People & Culture

Brand Marketing Manager

VD

Director Partner Business Development

Commercial Director