Commercial Director

BAMA Nordic, Helsingborg

Publicerad: 2021-08-26

Om tjänsten

BAMA Fresh Cuts AB (Sverige) utgör tillsammans med BAMA Fresh Cuts Oy (Finland) Nordens största producent av färdigsköljda och färdigskurna sallader samt grönsaker. I vårat sortiment finns både mixade singelsallader och grönsaker av hög kvalitet och ursprung. Dessa bolag är en del av BAMA Nordic där bland annat också BAMA Foods och CQ Foods ingår. BAMA Nordic omsätter totalt cirka en miljard kronor.

BAMA Nordic tillhör i sin tur BAMA Gruppen AS som är Norges största aktör inom frukt och grönt med en årsomsättning på knappt 20 miljarder norska kronor.

Vårt mål är att skapa engagerade team med dedikerade lagspelare som stöttar varandra i det dagliga arbetet och jobbar tillsammans där delaktighet, transparens och tydlighet är ledord.

För mer information: www.bama.se

Commercial Director

BAMA Nordic söker nu en Commercial Director som har en stark vilja att generera resultat och drivs av nya utmaningar. Rollen är ny och innebär ansvar för företagets gemensamma försäljning i Norden (exkl Norge) och Baltikum, fördelat på affärsområdena Convenience, Vego och Fresh Cuts.

I rollen vidareutvecklar du företagets redan starka marknadsposition. Du driver utvecklingen genom ett starkt affärsmannaskap och ett visionärt och nytänkande förhållningssätt. Fokus ligger på att, tillsammans med försäljningsteamet, utveckla goda relationer med befintliga och nya strategiskt viktiga kunder, växa affären och skapa fortsatt lönsamhet.

Rollen innebär därtill bl a:

  • Ansvar för att utveckla och implementera affärsområdenas strategiska och långsiktiga affärsplaner i linje med koncernens fokusområden och värdegrund
  • Arbeta korsfunktionellt för att lyckas i uppdragen mot kund (produktutvecklings-, marknads-, och produktionsavdelning)
  • Utöver att leda din organisation mot uppsatta mål har du ett eget kundansvar och är drivande gällande nyckelkunder och avtalsdiskussioner.
  • Du kommer vara involverad i frågor av både strategisk och operativ karaktär – där bägge delarna är lika viktiga för framgång.
  • Du coachar och inspirerar ett team om ca 15 personer varav 5 i nuläget är direktrapporterande. Vi anlitar även en fältsäljorganisation för bearbetning av butiksledet inom områdena Convenience och Vego.

Rollen är placerad på BAMA Nordics huvudkontor i Helsingborg. Du ingår i företagets ledningsgrupp och rapporterar direkt till VD.

Bakgrund och profil

Du har tidigare erfarenhet av en kommersiell och ledande roll inom livsmedelsbranschen. Som person är du en engagerad och tydlig ledare. Du är handlingskraftig och har tålamod när det gäller att genomföra förändringar och kan arbeta mot mål på både lång- och kort sikt. Du arbetar metodiskt och strukturerat.

Du har förmågan att samarbeta och kommunicera på alla nivåer och är lyhörd samtidigt som du är beslutför när det behövs. Du arbetar aktivt med målstyrning och delegerar samt har förmågan att entusiasmera och påverka dina medarbetare och företagskulturen positivt.

Vi erbjuder

Du erbjuds du en mycket central roll i ett spännande bolag och där du får möjligheter att påverka både riktning och resultat. Din insats kommer vara mycket betydelsefull och till din hjälp kommer du ha kompetenta kollegor och ett starkt, välrenommerat varumärke.

BAMA Fresh Cuts satsar mycket på hållbarhetsarbete. Det finns ett starkt engagemang för etisk handel, klimat och miljö, förbättring och utveckling av arbetsförhållanden i de länder där företaget verkar.

Information och ansökan

Låter det som en spännande tjänst och du har de erfarenheter vi söker så tveka inte att höra av dig med din ansökan. I detta rekryteringsuppdrag samarbetar BAMA Fresh Cuts med HEIM Executive och konsult Louise Edeheim. För mer information, maila gärna louise.edeheim@heimexecutive.se.

Vi ser fram emot din ansökan.

Urval av avslutade uppdrag

Director of Business Control

Corporate Sustainability Manager

Group Treasury Manager

Chief People & Culture

Brand Marketing Manager

VD

Director Partner Business Development

Commercial Director