Fabrikschef

BAMA Nordic, Helsingborg

Publicerad: 2023-11-20

Om tjänsten

BAMA Fresh Cuts AB (Sverige) utgör tillsammans med BAMA Fresh Cuts Oy (Finland) Nordens största producent av färdigsköljda och färdigskurna sallader samt grönsaker. I vårat sortiment finns både mixade singelsallader och grönsaker av hög kvalitet och ursprung. Dessa bolag är en del av BAMA Nordic där bland annat också BAMA Foods och CQ Foods ingår. BAMA Nordic omsätter totalt cirka en miljard kronor.

BAMA Nordic tillhör i sin tur BAMA Gruppen AS som är Norges största aktör inom frukt och grönt med en årsomsättning på knappt 20 miljarder norska kronor.

Vårt mål är att skapa engagerade team med dedikerade lagspelare som stöttar varandra i det dagliga arbetet och jobbar tillsammans där delaktighet, transparens och tydlighet är ledord.

För mer information: www.bama.se

Fabrikschef

Är du en resultatinriktad och målmedveten ledare med hög energi och stort engagemang för att driva förändringsarbete är detta möjligheten för dig. Som fabrikschef hos oss är ditt främsta ansvar att leda och utveckla våra medarbetare i fabriken så de har de bästa förutsättningarna att leverera inspirerande och fräscha produkter av hög kvalitet, i rätt tid till våra kunder. Du ansvarar också för att kontinuerlig förbättra fabriksdriften genom tydligare processer, effektivare produktion och lager samt säker arbetsmiljö och proaktivt underhåll.

Som fabrikschef har du personalansvar för 5 direktrapporterande personer, genom vilka du leder en organisation om ca 200 medarbetare. Varje dag samspelar du med många funktioner i företaget som exempelvis produktionsplanering, inköp, kvalitet, försäljning, HR och ekonomi.

Som fabrikschef får man vara mycket delaktig i att ta fram nya koncept då det mesta produceras för Private Label. Det är därför viktigt att man från fabrikens håll också har ett starkt kundperspektiv och intresse.

Vidare innebär rollen att:

  • Leda hela fabriken och fördela arbetet på bästa sätt
  • Budgetansvar
  • Arbeta tillsammans med ditt team med ständiga förbättringar och optimera befintliga processer
  • Leda och vara aktiv deltagare i tvärfunktionella förbättringsprojekt
  • Säkerställa leveranssäkerhet till kunder
  • Säkerställa och följa upp relevanta nyckeltal
  • Säkerställa att tillverkning sker enligt överenskomna förutsättningar och produktionsplan
  • Arbeta med arbetsmiljö och säkerhet
  • Bevaka nya lagar och rekommendationer samt implementera dessa till den dagliga verksamheten

Tjänsten är på heltid och du rapporterar direkt till VD. Du driver en styrgrupp som på månadsbasis rapporterar till företagsledningen.

Bakgrund och profil

Du som söker är högskole- eller civilingenjör med naturvetenskaplig inriktning eller liknande. Du har flera års erfarenhet som linjechef med personalansvar inom processindustri, helst inom FMCG/ livsmedel. Du är en van användare av Officepaketet och har erfarenhet av att arbeta i något affärssystem. Vi ser det som en merit om du har erfarenhet av IFS, LEAN, TPM eller motsvarande och att du är van vid att driva större projekt samt förbättringsarbeten simultant med det operativa arbetet.

Du talar och skriver svenska och engelska obehindrat.

Som person är du en engagerad och tydlig ledare. Du är handlingskraftig och har tålamod när det gäller att genomföra förändringar och kan arbeta mot mål på både lång- och kort sikt. Du arbetar metodiskt och strukturerat. Du har förmågan att samarbeta och kommunicera på alla nivåer och är lyhörd samtidigt som du är beslutför när det behövs. Du arbetar aktivt med målstyrning och delegerar samt har förmågan att entusiasmera och påverka dina medarbetare och företagskulturen positivt.

Vi erbjuder

Som Fabrikschef erbjuds du en mycket central roll i ett spännande bolag och där du får möjligheter att påverka både riktning och resultat. Din insats kommer vara mycket betydelsefull och till din hjälp kommer du ha kompetenta kollegor och ett starkt, välrenommerat varumärke.

BAMA Fresh Cuts satsar mycket på hållbarhetsarbete. Det finns ett starkt engagemang för etisk handel, klimat och miljö, förbättring och utveckling av arbetsförhållanden i de länder där företaget verkar.

Information och ansökan

Låter det som en spännande tjänst och du har de erfarenheter vi söker så tveka inte att höra av dig med din ansökan. I detta rekryteringsuppdrag samarbetar BAMA Fresh Cuts med HEIM Executive och konsult Louise Edeheim. För mer information, maila gärna louise.edeheim@heimexecutive.se.

Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Vi hoppas att just du är en av de personer vi söker.

Vi ser fram emot din ansökan.

Urval av avslutade uppdrag

Director of Business Control

Corporate Sustainability Manager

Group Treasury Manager

Chief People & Culture

Brand Marketing Manager

VD

Director Partner Business Development

Commercial Director