Sales Manager/Försäljningschef

ASSA ABLOY Entrance Systems Sweden AB, Landskrona

Publicerad: 2018-06-08

Om tjänsten

”Tillsammans öppnar vi dörrar till framtiden!

Som medarbetare på ASSA ABLOY kommer du att vara en del av en dynamisk och agil miljö och utveckla innovativa lösningar som gör livet enklare för våra kunder. Som världsledande inom lås- och dörrlösningar använder vi de senaste teknologiska lösningarna för att öppna dörrar till evenemang, utbildning, sjukhus, hem, hotell, flygplatser och företag.

På ASSA ABLOY blir du en del av ett snabbväxande företag med många möjligheter. Vill du vara med och öppna dörrarna till framtiden?”

Läs mer om verksamheten på www.assaabloy.se

 

Sales Manager/Försäljningschef Sverige

Till vårt affärsområde Pedestrian Door Solutions 

Vill du bli del av en arbetsplats där utveckling står i fokus?

Då vår nuvarande försäljningschef övergår till annan viktig tjänst söker vi en affärsorienterad ledare som ansvarar för den svenska marknaden och ska leda och utveckla ett säljteam på 14 personer. Det är en strategiskt viktig roll där du blir en del av ledningsgruppen och har möjlighet att påverka Assa Abloys fortsatta utveckling.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

I din roll som Försäljningschef Sverige har du försäljnings-, budget- och lönsamhetsansvar för den svenska marknaden. Fokus ligger på att skapa långsiktiga relationer, omsätta kundönskemål till ASSA ABLOYs lösningar samt fånga framtida trender och behov. Till din hjälp har du ett engagerat säljteam, ett mycket starkt och etablerat varumärke, en marknadsledande produktportfölj samt en stor teknisk kompetens inom företaget.

Vidare innebär rollen att:

  • Att ansvara för försäljningsplanering, säljorganisation, prognos och budget
  • Att leda och utveckla din avdelning för att optimera arbetssättet och ge medarbetarna rätt verktyg för att lyckas i sina roller.
  • Att ansvara för att utveckla nya affärer med både befintliga och nya kunder tillsammans med dina medarbetare. Du är också själv aktiv i dialogen med större kunder/partners tillsammans med dina kollegor.

Du ingår i ledningsgruppen och rapporterar till Business Unit Manager Sverige. Rollen innebär ett visst antal resdagar. Tjänsten är placerad i Landskrona men andra möjligheter finns.

Vi söker dig som

För att lyckas som Försäljningschef har du med fördel en högskoleutbildning med relevant inriktning och flera års erfarenhet av försäljning, gärna mot byggbranschen och föreskrivande led. Det är viktigt att du har några års erfarenhet från en ledande befattning med personalansvar.

För rollen krävs också ett intresse och kunskap inom ekonomi samt ett affärsanalytiskt sinne.

Koncernspråket engelska behärskar du i tal och skrift.

Som person är du kommersiellt driven och lösningsorienterad samt bra på att skapa goda relationer både internt och externt. Med energi och driv motiverar du din organisation och får dina medarbetare att utvecklas. Du är också förtroendeingivande, handlingskraftig, hög ambition och energi men samtidigt ödmjuk och prestigelös.

Vi erbjuder

ASSA ABLOY erbjuder ett utmanande och spännande arbete i en positiv och dynamisk miljö, omgiven av kunniga och erfarna kollegor.

I rollen får du arbeta med marknadsledande produkter som underlättar våra kunders arbetsplats. Rollen ger dig också stora möjligheter till personlig utveckling och yrkesmässig karriär, så väl nationell som internationell.

Kontakt och mer information

I detta rekryteringsuppdrag samarbetar ASSA ABLOY Entrance Systems med HEIM Executive och konsult Louise Edeheim. För mer information, maila gärna louise.edeheim@heimexecutive.se.

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval. Vi ber dig därför att ansöka så snart som möjligt.

Urval av avslutade uppdrag

Director of Business Control

Corporate Sustainability Manager

Group Treasury Manager

Chief People & Culture

Brand Marketing Manager

VD

Director Partner Business Development

Commercial Director