Category Manager

Skånemejerier, Malmö

Publicerad: 2022-12-12

Om tjänsten

Skånemejerier, med säte i Malmö, är Sveriges näst största mejeriföretag. Verksamheten består i huvudsak av produktion och försäljning av mejeriprodukter (färskvaror och ost) samt fruktdrycker. Koncernen har ca 700 anställda. Vi har fyra anläggningar i södra Sverige och på vår största anläggning i Malmö tillverkas de flesta av våra färskvaror. Här finns hela kedjan under ett och samma tak, från råvarumottagning till leverans ut till kund.

Bland varumärkena märks Skånemejerier, Bravo, Allerum, Hjordnära, Åsens och Lindahls. Hållbarhet är kärnan i Skånemejeriers verksamhet och visionen är att bli Sveriges mest hållbara mejeri. 

Sedan 2012 ingår Skånemejerier i franska koncernen Lactalis, världens största mejerikoncern. Läs mer om Skånemejerier på

www.skanemejerier.se och Lactalis på www.lactalis.fr

Category Manager

Drivs du av att göra en skillnad, jobba med de bästa inom sitt område, har du en stark analytisk förmåga, är du nyfiken och har lust att driva förändring och affärer i butik? Skånemejerier erbjuder dig nu en möjlighet att ta plats i ett kompetent och engagerat team i rollen som Category Manager.

Som Category Manager kommer du att jobba inom vår Business Unit för mejeri och juice tillsammans med marknad och säljteamet, för att stärka Skånemejeriers position på marknaden, driva våra kunders tillväxt och lönsamhet inom mejeri och juice kategorin.

I din roll är du expert inom mejeri och samarbetar tätt med marknadsteamet gällande sortimentsstrategi och nyhetslanseringar. Du arbetar därtill tätt tillsammans med kundansvarig KAM och ni har ett gemensamt ansvar att driva den totala mejeri och juiceförsäljningen hos en av våra kunder.

Du ingår i ett team med erfarna Category Managers. Rollen är en tillsvidareanställning med placering på vårt huvudkontor i Malmö.

Ansvarsområden

  • Tillsammans med Key Account Manager presentera, implementera och följa upp sortiments- och listningsstrategier hos kund, inklusive nyhetslanseringar.
  • Ta fram en kategorivision och estimat för tillväxt, kategoristrategi och taktiska rekommendationer.
  • Tillsammans med KAM, Trade Marketing Manager m.fl. presentera, implementera och följa upp på kundprojekt, med syfte att öka försäljning i kategorin via exempelvis optimering av yta, placering och kommunikation i butik.
  • Rekommendera och tillsammans med försäljningsteamet kontinuerligt besluta om uppgifter för vår säljkår, per kund och kategori.
  • Samarbeta tätt med marknadsansvariga och bidra med kategori- och kundinput i sortimentsutvecklings- och nyhetsprojekt.
  • Analyser av försäljnings- och shopperdata med hjälp av datakällor som Nielsen, POS data från kund, och GfK paneldata.

Bakgrund

För Skånemejerier är rollen som Category Manager en viktig position för vår framtida utveckling varför vi vill att du har följande bakgrund:

  • Akademisk examen, gärna med inriktning mot ekonomi och marknadsföring.
  • Ett par års erfarenhet från sälj-, marknadsförings- eller inköpsposition inom FMCG. Erfarenhet från en roll som Category Manager från FMCG eller liknande bransch är mycket meriterande.
  • Erfarenhet av analysverktyg såsom Nielsen IQ, GfK eller motsvarande.
  • Mycket goda kunskaper i Officepaketet (framförallt Excel) samt i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift.

Vi tror därtill att du är

Starkt analytisk med en strategisk förmåga och ett tydligt affärsmässigt tänk och finansiell förståelse. Du trivs i en snabbrörlig, omväxlande miljö som erbjuder stora möjligheter till utveckling och tar egna beslut inom givna ramar.

Du är proaktiv, självständig och resultatdriven samt kan prioritera och vara strukturerad i ditt arbete. Samtidigt trivs du med att jobba i grupp och sprider positiv energi med en ödmjuk, lösningsorienterad attityd. Du har ett stort intresse av att utvecklas, är nyfiken och gillar utmaningar. Då mötet med kund är återkommande så ser vi att du tycker om att bygga och utveckla relationer samt har en god försäljnings- och presentationsteknik.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en spännande roll i ett team som utvecklas och gillar att ha kul ihop! På Skånemejerier hittar du många kollegor som är prestigelösa och motiverade att ständigt utvecklas. Vi vill göra skillnad och hela tiden skapa nya och smarta sätt att vinna.

Skånemejerier kommer att coacha dig i din önskan att växa och utvecklas eftersom vi litar på dina förmågor.

Skånemejerier är det ledande mejeriföretaget i Södra Sverige, en utmanare nationellt och en del av världens största mejerikoncern Lactalis Group. Bolaget ger karriärmöjligheter samt möjlighet att arbeta med spännande och starka varumärken så som Skånemejerier, Lindahls, Bravo, Salakis, Allerum, Galbani och President.

Genom koncernen får man tillgång till kompetensutveckling samt ett internationellt nätverk av 85 000 kollegor i nästan 100 länder att utbyta idéer med. Lacatalis värdeord ligger till grund för det arbetssätt och beteende som vi strävar efter: ”Ambition och engagemang med enkelhet.”

Vår vision är att bli Sveriges mest hållbara mejeri, både gällande produkter som är bra för både människa, djur och natur och genom att vara en hållbar arbetsplats. Vi drivs av ambition, engagemang och enkelhet och tillsammans arbetar vi mot samma mål – att utveckla och producera riktigt bra lokala produkter som både smakar och gör gott.

Information och ansökan

Låter det som en spännande tjänst och du har de erfarenheter vi söker så tveka inte att höra av dig med din ansökan. I detta rekryteringsuppdrag samarbetar Skånemejerier med HEIM Executive och konsult Louise Edeheim. För mer information, maila gärna louise.edeheim@heimexecutive.se.

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval. Vi ber dig därför att ansöka så snart som möjligt.

___________________________________________________________________________________________

På Skånemejerier arbetar vi för en säker, god och drogfri arbetsmiljö. Externa slutkandidater till tjänsten kommer därför att bli ombedda att presentera ett utdrag ur belastningsregistret, genomföra ett drogtest samt i förekommande fall erbjudas hälsoundersökning på vår Företagshälsovård. Som en del i vårt förebyggande arbete så genomför vi kontinuerligt slumpvisa alkohol och drogtester.

Urval av avslutade uppdrag

Director of Business Control

Corporate Sustainability Manager

Group Treasury Manager

Chief People & Culture

Brand Marketing Manager

VD

Director Partner Business Development

Commercial Director