Senior Supply Chain Developer

Skånemejerier, Malmö

Publicerad: 2022-12-02

Om tjänsten

Senior Supply Chain Developer

Vill du arbeta med strategiska förbättringsinitiativ inom lager, logistik och transport? Vill du även arbeta i ett företag som har flera hållbarhetsinitiativ inom just logistik och transport?

Vi söker nu en Senior Supply Chain Developer som tillsammans med kollegor identifierar, initierar och genomför förbättringsaktiviteter och projekt som ger ett stort värde för hela organisationen.

Supply Chain inom Skånemejerier består av en kedja av avdelningar där Planning, Customer service, Transport och Warehouse ingår. Vår uppgift är att se till att produkter levereras i rätt tid, med högsta möjliga leveranssäkerhet och på ett så hållbart sätt som möjligt.

Supply Chain prognostiserar försäljningen och planerar produktionen för maximal servicenivå och minimalt svinn. Vi arbetar också för optimering av våra transporter och målet är att Skånemejerier ska ha 100 procent fossilfria transporter till år 2025. 

Rollen

Som Senior Supply Chain Developer inom Skånemejerier Supply Chain kommer du arbeta med förbättringsarbete genom hela leveransskedjan med fokus på lagerverksamhet och transport. Detta innefattar både interna processer och rutiner samt samarbete och upplägg tillsammans med externa parter såsom terminaler, transportbolag och kunder.

Denna roll har också ett mer övergripande ansvar att koordinera diverse projekt inom Supply Chain och att bidra med expertkunskap gällande att driva projekt gentemot kollegor som i huvudsak arbetar med mer operationella uppgifter. Vissa projekt innefattar att arbeta med leverantörer, ta fram system/upplägg/maskinlösningar och att sedan driva upphandlingarna för att säkerställa den bästa lösningen från både kostnad- och funktionalitetsperspektiv.

Som Supply Chain Developer har du också en kritisk uppgift i att facilitera samarbete inom alla delar av Skånemejerier och du kommer i många frågor fungera som kontaktpunkt för lagerverksamheten och transportavdelningen när det gäller till exempel kvalitetsarbete och förändringsarbete som påverkar hela Skånemejerier.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Identifiera, initiera och leda förbättringsarbete och projekt inom Supply Chain
  • Skapa, utveckla och förbättra operationella processer och rutiner
  • Bidra till att öka Skånemejeriers effektivitet och minska kostnadsmassa inom Supply Chain
  • Supportera kollegor med kunskap och verktyg för att driva projekt samt koordination och uppföljning av projektaktiviteter.
  • Arbeta med leverantörer och transportbolag för att ta fram lösningar och upphandla avtal.
  • Kontaktpunkt för andra delar av bolaget och externa parter gällande rutiner och kvalitetssäkring.

Vi söker

Vi söker en person som tillsammans med oss vill bidra till att optimera och utveckla våra processer inom Supply Chain. Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning (med fördel inom supply chain eller ekonomi) och har några års erfarenhet av motsvarande arbetsuppgifter, gärna inom livsmedelsbranschen.

Du har tidigare erfarenhet av att bedriva logistikutveckling genom att ständigt eftersöka effektiviseringar, besparingar och förbättringar. Vi ser gärna att du tidigare har arbetat med LEAN inom produktion.

Som person är du kommunikativ, har en god analytisk förmåga och en egen hög drivkraft att skapa resultat. Du har ledaregenskaper och får enkelt framdrift som projektledare.

Då rollen innebär både svenska och internationella kontakter talar och skriver du svenska och engelska obehindrat. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser gärna att du har en balans mellan starkt affärsfokus och prestigelöshet.

Vad erbjuder företaget dig? 

Skånemejerier är en del av Lactalis Group som har produktion i ett femtiotal länder på fyra kontinenter. Det ger våra medarbetare tillgång till en stor bredd av kompetensutveckling och möjligheten att bygga internationella kontaktnätverk. Bredden i vår verksamhet gör också att vi kan erbjuda utvecklingsmöjligheter inom allt från produktion till ekonomi och marknadsföring, på både lokal och internationell nivå.

Skånemejeriers arbete grundar sig i värdeorden engagemang, ambition och enkelhet. Vi strävar efter gemensamma och individuella prestationer som utvecklar både företaget och människor. Vidare agerar vi som entreprenörer, är ansvarstagande och lojala samtidigt som vi är prestigelösa, öppna och pragmatiska.

Vi blir konkurrenskraftiga genom att ta tillvara på det medelstora företagets flexibilitet och personliga engagemang och samtidigt dra nytta av den kompetens samt de resurser som finns i en internationell koncern.

Information och ansökan

Låter det som en spännande tjänst och du har de erfarenheter vi söker så tveka inte att höra av dig med din ansökan. I detta rekryteringsuppdrag samarbetar Skånemejerier med HEIM Executive och konsult Louise Edeheim. För mer information, maila gärna louise.edeheim@heimexecutive.se.

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval. Vi ber dig därför att ansöka så snart som möjligt.

/

På Skånemejerier arbetar vi för en säker, god och drogfri arbetsmiljö. Slutkandidater till tjänsterna kommer därför att bli ombedda att presentera ett utdrag ur belastningsregistret, genomföra ett drogtest samt i förekommande fall erbjudas hälsoundersökning på vår Företagshälsovård. Som en del i vårt förebyggande arbete så genomför vi även slumpvisa alkohol- och drogtester.

Urval av avslutade uppdrag

Director of Business Control

Corporate Sustainability Manager

Group Treasury Manager

Chief People & Culture

Brand Marketing Manager

VD

Director Partner Business Development

Commercial Director