HR Manager

SGD, Malmö

Publicerad: 2022-11-11

Om tjänsten

SGD är en sammanslagning av lokala grossister inom golv, keramik, textil samt tillbehör och finns representerade över stora delar av Sverige. Varje dag säljer vi varor och tjänster till golvföretag, färgfackhandlare och kunder över hela Sverige. SGD Golvgrossisten har ca 160 anställda och ägs av Storskogen Invest AB (“Storskogen”), som är noterade på Nasdaq Stockholm OMX Large Cap. Storskogen har en unik affärsidé med en lång ägarhorisont av lokala, väl förvaltade bolag i nischade branscher. SGD:s resa tillsammans med Storskogen har bara börjat. Genom flera planerade förvärv inom och utanför kärnverksamheten kommer SGD befästa sin position på den svenska logistik- och servicemarknaden för golv under många år framöver. För mer information se www.sgd.se

HR MANAGER

Är du passionerad inom HR, organisation och människor? Vill du jobba i ett växande spännande bolag med en stark ägare? SGD Golvgrossisten letar nu efter en HR Manager som kommer vara en del av och strategiskt mycket viktig för SGDs framtida resa. Rollen rapporterar till VD och är en del av ledningsgruppen.

Mer om rollen

HR Managern kommer ansvara för och driva HR agendan inom SGD, vilket bl a inkluderar talangförsörjning, mångfald och inkludering, employer branding, engagemang, comp&ben och välmående. Som HR Manager på SGD kommer du ha en nyckelroll i att vidareutveckla och hantera viktiga gemensamma HR processer och arbetssätt. Du kommer vidare att vara ett strategiskt och operativt stöd till chefer och medarbetare. Eftersom SGD är ett relativt nybildat gemensamt bolag så är det även viktigt att utveckla och jobba för en stark gemensam SGD kultur. En viktig del av rollen är också samarbete med fackliga representanter och säkerställa att SGD lever upp till gällande riktlinjer inom Svensk arbetsrätt. Placering är i Malmö, men även andra orter kan gå bra.

Profil

  • Flera års erfarenhet av ledarskap och från verksamhetsnära HR arbete
  • Universitetsexamen inom HR eller motsvarande
  • Erfarenhet från att definiera och implementera HR processer
  • Erfarenhet av och trygg i sin kunskap om svensk arbetsrätt
  • Erfarenhet från att leda och driva förändringar i samarbete med andra
  • Stark på att bygga relationer och hantera och samverka med flera olika intressenter
  • Prestigelös i sättet att arbeta
  • Noggrann och strukturerad med god integritet

SGD erbjuder en möjlighet att vara med i ett spännande växande bolag med stark ägare. Som grossist och distributör håller vi oss i ständig framkant med framtidens utveckling av spedition och leverans. Hållbarhet är viktigt för oss och inom kort kommer vi blir första aktör som tankar helt fossilfritt bränsle i våra lastbilar.

SGD står för en stark mångfald och är engagerade i att kunna erbjuda alla anställda en möjlighet att växa.

Kontakt

I denna rekrytering samarbetar SGD med HEIM Executive. Ansök gärna redan idag.

För mer information om rollen kontakta gärna Senior Consultant Karin Hultenheim, HEIM Executive AB, karin.hultenheim@heimexecutive.se, mobil 0761360800. Ansök genom att klicka här!

Urval av avslutade uppdrag

Director of Business Control

Corporate Sustainability Manager

Group Treasury Manager

Chief People & Culture

Brand Marketing Manager

VD

Director Partner Business Development

Commercial Director