Strategic Sourcing Manager

Nederman Group, Helsingborg

Publicerad: 2022-05-23

Om tjänsten

Nederman erbjuder produkter och lösningar för industriell luftfiltrering som bidrar till en ren och säker arbetsmiljö, minskar miljöpåverkan och effektiviserar produktionen. Den yttersta målsättningen är att skydda människor, miljö och produktion från skadliga effekter av industriella processer. På så sätt bidrar Nederman till att skapa säkra arbetsplatser, effektiv produktion och betydande miljövinster.  

Nederman har en lång historia. Företaget grundades 1944 av Philip Nederman, en pionjär inom luftrening för att förbättra arbetsmiljön på fabriker och skydda industriarbetare mot hälsofarliga luftföroreningar. Nederman har fortsatt att utveckla produkter, system och tjänster, och har idag marknadens mest kompletta utbud av produkter och tjänster som skyddar människor, miljö och produkter mot de skadliga effekterna av industriella processer.

Strategic Sourcing Manager / Inköpschef

Vill du vara med att bidra till hållbar produktion världen över? Som en ledande utvecklare och tillverkare av miljötekniska lösningar i över 75 år har Nederman bidragit till att minska miljöpåverkan från industriell produktion och skapa säkra och effektiva arbetsmiljöer. Idag satsar vi mer än någonsin på att bidra till hållbar produktion över hela världen.

Till vår fabrik i Helsingborg söker vi nu en Strategic Sourcing Manager/Inköpschef. Det är en spännande och utvecklande chefsroll där du kommer att ansvara för att planera, leda och utveckla inköpsstrategin och vår inköpsorganisation som idag består av 7 medarbetare. Du kombinerar din ledande roll med ett strategiskt inköpsarbete för att säkerställa materialförsörjning samt optimera kostnadsutvecklingen på inköpta varor och tjänster.

Vår fabrik i Helsingborg har idag ca 110 anställda.

Om rollen

Som Strategic Sourcing Manager/Inköpschef ansvarar du för allt strategiskt inköp till fabriken i Helsingborg. I rollen är du ansvarig för ett team bestående av 5 strategiska Category Managers och 2 SQE (kvalitetsingenjörer).

Din roll, förutom att leda och utveckla de personer som rapporterar till dig, blir att driva och utveckla inköpsprocessen samt att tillsammans med Category Managers optimera leverantörsbasen utifrån verksamhetens bästa.

Rollen innebär ett omväxlande arbete där du samverkar såväl internt med verksamheterna som externt med våra huvudleverantörer. Rollen har många kontaktytor och du förväntas driva ett aktivt förbättrings- och utvecklingsarbete parallellt med dina operativa arbetsuppgifter.

Rollen som Strategic Sourcing Manager är en nyckelroll inom Nedermans fabrik i Helsingborg och rapporterar till Supply Chain Manager. Rollen ingår i Supply Chain Management’s ledningsgrupp.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Coacha, leda och engagera teamet i det dagliga arbetet och uppnå överenskomna mål.
  • Utveckla inköpsteamet när det gäller förhandlingsförmåga, kontrakt och leverantörer.
  • Anpassa inköpsstrategin till Nedermans framtida behov.
  • Utveckla, säkra, optimera leverantörsbasen.
  • Proaktivt utveckla leverantörsriskhantering och beredskapsplaner.
  • Arbeta nära med kvalitets- och produktcenter för att säkerställa kvaliteten på inköpta delar.
  • Nära samarbete med nya produktteam genom alla faser av ny produkt.
  • Ansvara för några fokusleverantörer

Vem söker vi?

Vi söker dig som brinner för ledarskap och att utveckla och coacha medarbetare men som också är mycket intresserad av optimering inom inköp och strategiskt inköpsarbete. Du har en relevant högskoleutbildning tillsammans med erfarenhet av strategiskt inköpsansvar inom tillverkande företag.

För att trivas som inköpsansvarig hos oss är du analytisk och vill arbeta i en föränderlig miljö med tydligt affärsfokus. Du är en van och engagerad ledare och ditt ledarskap präglas av handlingskraft, förmåga att hantera förändringar, delegering av ansvar och kapacitet att skapa resultat tillsammans med dina kollegor. Du har fokus på ständiga förbättringar och är mål- och resultatdriven. Utöver dessa ledaregenskaper efterlyser vi ett starkt analytiskt, systematiskt och strukturerat sätt att arbeta på.

Samtidigt som rollen kräver en senioritet och arbetar strategisk ser vi gärna att du har en ”hands-on personlighet” och som ibland kan supportera operativt i kategoriinköpsarbetet. 

Språkmässigt hanterar du obehindrat svenska och engelska i tal och skrift.

Vi erbjuder

Vi erbjuder ett fritt arbete med stort personligt ansvar i en miljö under spännande förbättringsprocess. Du får en stor påverkningsgrad i rollen och mandat att driva en positiv förändring.

Nederman är en växande organisation med fokus på att locka och behålla engagerade medarbetare som får utrymme att växa och bidra till företagets framgång. Som anställd i Nederman är du också med att skapa en hållbar framtid. Vi är stolta att kunna aktivt bidra till nästa generations lösningar för rena industriella luftflöden och där Nederman ligger i framkant gällande denna utveckling.

Våra kärnvärden – kundfokus, respekt för miljön och mod att agera – förankrar allt vi gör.

Information och ansökan

Låter det som en spännande tjänst och du har de erfarenheter vi söker så tveka inte att höra av dig med din ansökan. I detta rekryteringsuppdrag samarbetar Nederman med HEIM Executive och konsult Louise Edeheim. För mer information, maila gärna louise.edeheim@heimexecutive.se.

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval. Vi ber dig därför att ansöka så snart som möjligt.

Nederman är ett av världens ledande företag som tillverkar och säljer produkter och tjänster inom den miljötekniska sektorn med fokus på filtrering av luft i industriell miljö. Företagets produkter och tjänster bidrar till att minska miljöpåverkan, att skapa en säker och ren arbetsmiljö och att förbättra produktiviteten.

Nederman erbjuder kompletta lösningar bestående av teknik, design, driftsättning, installation, utbildning samt produkter och tjänster för eftermarknaden. Försäljningen sköts via Nedermankoncernens egna säljkontor och distributörer i över 50 länder. Produktionen sker i 12 länder spridda över fem kontinenter. Nederman Group är listat på Nasdaq Stockholm Mid Cap och har ca 1.900 anställda. För mer information, besök vår hemsida www.nederman.se

Urval av avslutade uppdrag

Director of Business Control

Corporate Sustainability Manager

Group Treasury Manager

Chief People & Culture

Brand Marketing Manager

VD

Director Partner Business Development

Commercial Director