Brand Marketing Manager

Pågen AB, Malmö

Publicerad: 2022-05-20

Om tjänsten

Välkommen till Pågen! Pågen är Sveriges ledande bageri med produkter inom förpackat färskt bröd, jäst kaffebröd, skorpor samt korv- och hamburgerbröd. Vi är ett familjeföretag i femte generationen, vars bagartradition började redan 1878. Vi har ett långsiktigt och hållbart perspektiv med omsorg om våra medarbetare, kunder, konsumenter och vår jord. Vi brukar säga att ”det vi bakar ska vi kunna ge till våra barn”. Idag bakar och säljer vi ca 60 olika produkter och våra goda, färska bröd hittar du i alla svenska matbutiker, i Danmark, Norge, Finland och Tyskland, och våra Gifflar och skorpor exporteras till 25 olika länder. Vi har en positiv försäljningsutveckling i en stabil bransch. I Sverige har vi medarbetare över hela landet, för att varje dag kunna förse butiker och konsumenter med färskt bröd. Vårt huvudkontor ligger i Malmö, med två bagerier i Malmö och i Göteborg, omsättningen är 3,4 miljarder SEK. Vill du bli en av oss?

Brand Marketing Manager

Är du en erfaren Brand Manager/Marketing Manager med passion för konsumenten? Är du redo att använda din kreativitet, ditt strategiska tänk och kommersiella förståelse för att vara med och spela en nyckelroll i att utveckla marknadsledande varumärken och en vinnande produktportfölj?

Följ med oss på vår resa att fortsätta göra skillnad varje dag, genom att utveckla färska bageriprodukter på ett företag där vi ständigt utvecklar våra produkter, processer och minskar våra klimatavtryck. Om du har den erfarenhet och passion vi letar efter så skulle vi vilja bjuda in dig till en dialog redan idag!

Placeringen är på huvudkontoret i Malmö, du rapporterar till Head of Brand & Marketing och ingår i företagets Marknadsavdelning.

 

Hur är det att jobba på Pågen?

Vi erbjuder dig att vara med på en tillväxtresa i ett svenskt livsmedelsföretag med passion för bröd och bakning. Här ligger det direkta ansvaret för att skapa och forma våra varumärken och kommunikation. Välkommen att vara med om marknadsföring på riktigt!

Vi har produktutveckling och produktion direkt i huset där vi säkrar existerande storsäljare och framtida succéer. Pågen har en entreprenörsdriven kultur med korta beslutsvägar och stark lokal förankring. Du blir en del av ett erfaret och engagerat team med stor samlad kompetens. Vi är en arbetsplats med stor gemenskap och framtidstro som visar omtanke om människor, samhälle och miljö.

Om rollen

Pågen söker två erfarna och drivna Brand Marketing Managers. En med ansvar för bröd, med varumärken som Lingongrova och Hönö och en med ansvar för vårt söta sortiment med varumärken som Gifflar och Vanillas. Främsta ansvaret är att utifrån insikter förstå marknadens och konsumenternas behov och beteenden för att driva marknadsandelar, lönsamhet och kategoritillväxt

  •   Bevaka och identifiera nya möjligheter för att utveckla vår produktportfölj och våra varumärken på de marknader vi är verksamma
  •   Utveckla nya koncept i enlighet med produktutvecklingsstrategin
  •   Ta fram portföljstrategi, segments- och marknadsplaner
  •   Utveckla förpackningsdesign för nya och befintliga produktkoncept som fångar målgruppen och samtidigt levererar på synlighet i hylla
  •   Säkerställa Pågens varumärkesstyrka och konsumentpreferens på marknaden
  •   Ansvara för Pågens respektive varumärkes uttryck och synlighet
  •   Driva effektivitet och optimera medieköp på tvärs av kanaler
  •   Säkra ett nära samarbete med mediebyråer och kreativa byråer
  •   Budgetansvar

Vem letar vi efter?

Bakgrund

Vi söker dig som har minst 5-7 års erfarenhet från en liknande position inom FMCG. Du har en kandidat eller magisterexamen i Business Administration. Du har stor vana och erfarenhet av portföljstrategi, grundad i marknadsanalys, risk- och finansiella bedömningar. Vi letar efter någon som har stark kompetens och erfarenhet av att på ett strukturerat sätt driva varumärken, baserat på konsumentinsikter. Vi tror att du även har stor erfarenhet av att arbeta med media-, reklam-, och designbyråer. Att arbeta nordiskt eller internationellt känns naturligt och är något du har erfarenhet av.

Vem är du?

Som person är du driven, strategisk, konceptuell och analytisk. Du är en erfaren marknadsförare som är passionerad och fokuserad på konsumenten och har en kreativ känsla som du vill använda för att utveckla varumärken. Du är kommersiell- och affärsorienterad och redo att göra ditt avtryck i ett välrenommerat företag, där du får möjlighet nyttja din kompetens till att skapa fantastiska resultat. Du arbetar proaktivt och självständigt, samtidigt som du är en engagerande lagspelare med god kommunikativ förmåga i både tal och skrift. Du trivs med högt tempo, snabba förändringar och du är mål- och resultatinriktad med en ”continuous improvement gene”.

Vill du veta mer om Pågen?

Besök gärna vår hemsida www.pagen.se eller sociala medier för att lära dig mer om vår spännande verksamhet.

Kontakt

I denna rekrytering samarbetar Pågen med HEIM Executive. Ansök gärna redan idag.

För mer information om rollen kontakta gärna Rekryteringskonsult Karin Hultenheim, HEIM Executive AB, karin.hultenheim@heimexecutive.se, mobil 0761360800. Ansök genom att klicka här!

Urval av avslutade uppdrag

Director of Business Control

Corporate Sustainability Manager

Group Treasury Manager

Chief People & Culture

Brand Marketing Manager

VD

Director Partner Business Development

Commercial Director