Segmentsansvarig & Key Account Manager

ASSA ABLOY Entrance Systems Sweden AB, Landskrona

Publicerad: 2018-05-07

Om tjänsten

”Tillsammans öppnar vi dörrar till framtiden!  

Som medarbetare på ASSA ABLOY kommer du att vara en del av en dynamisk och agil miljö och utveckla innovativa lösningar som gör livet enklare för våra kunder. Som världsledande inom lås- och dörrlösningar använder vi de senaste teknologiska lösningarna för att öppna dörrar till evenemang, utbildning, sjukhus, hem, hotell, flygplatser och företag.   

På ASSA ABLOY blir du en del av ett snabbväxande företag med många möjligheter. Vill du vara med och öppna dörrarna till framtiden?” Läs mer om verksamheten på www.assaabloy.se

Vill du bli del av en arbetsplats där utveckling står i fokus? Till vårt affärsområde Pedestrian Door Solution söker en affärsorienterad person som kan ansvara och driva projekt för våra kunder inom främst segmentet Detaljhandeln. Målet är att skapa stabil lönsam tillväxt för både dina kunder och för oss som företag. Med ASSA ABLOY får du arbeta med ledande produktlösningar inom sitt område.

ASSA ABLOYs integrerade säkerhets- och dörröppningslösningar för detaljhandelsmiljöer inkluderar huvudsakligen dörrautomatisering, tillträdeskontroll, nödutgångsenheter och energibesparande luftgardiner. Kunderna inom detaljhandeln sträcker sig från butiker och småbutiker till stora köpcentra och kedjor. Kunderna har även tillgång till hela ASSA ABLOY Entrance Systems totala produktportfölj.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Ditt uppdrag blir att bearbeta främst segmentet Detaljhandel för den svenska marknaden. Du håller dig informerad och uppdaterad om trender, kundernas behov, identifierar utvecklingsområden och därigenom når ett framgångsrikt samarbete.

I din roll som Segmentsansvarig för kunder inom Detaljhandel ansvarar, samverkar och koordinerar du ASSA ABLOYs lösningar tillsammans med kollegor inom närliggande affärsområden.  

I din roll som Key Account Manager har du försäljnings-, budget- och lönsamhetsansvar för dina nyckelkunder och rapporterar direkt till vår Försäljningschef Sverige. Du arbetar med planer och prognoser som bygger på våra gemensamma och globala riktlinjer, men du kommer att ha stora möjligheter att påverka utvecklingen på din marknad.

Fokus ligger på att skapa långsiktiga relationer, omsätta kundönskemål till ASSA ABLOYs lösningar samt fånga framtida trender och behov. Till din hjälp finns en ledande säljkår, närhet till produktchefer och produktutveckling.  

Vidare innebär rollen att:

  • att proaktivt identifiera nya affärsmöjligheter och kunder samt att göra insatser på dem
  • att utveckla befintliga kunder samt säkerställa vår långsiktiga relation och lönsamhet
  • att bearbeta beslutsfattare hos slutkunder inom segmentet samt föreskrivande led så som arkitekter.
  • att påverka på flera olika nivåer i kundernas organisationer, självständigt eller tillsammans med partners
  • att fördjupa dig i våra lösningar och koncept och se till att ge kunden den bästa och senaste information om våra innovativa produkter. 

Vi söker dig som

För att lyckas i rollen hos oss krävs det att du är en genuin lagspelare där din personlighet är helt avgörande. Du bör ha erfarenhet av försäljning mot beslutsfattare på ledningsnivå, samt erfarenhet av bearbetning av föreskrivande arkitekter. Du trivs att driva upphandlingar där koordinering av flertalet nyckelpersoner internt, både inom Sverige och övriga länder krävs. 

Vi tror att du har en högskoleutbildning med relevant inriktning samt några års erfarenhet av teknisk försäljning, gärna med förståelse för byggbranschen.  

Som person är du lösningsorienterad, bra på att skapa goda relationer samt ser samarbete både internt och externt som en prioritet för att nå egna och dina kunders mål. Du är också förtroendeingivande, handlingskraftig, hög ambition och energi men samtidigt ödmjuk och prestigelös. 

Du ingår i vår försäljningsorganisation och rapporterar till Försäljningschef Sverige. Rollen innebär ett visst antal resdagar. Tjänsten är placerad i Landskrona men andra möjligheter finns.  

Vi erbjuder

ASSA ABLOY erbjuder ett utmanande och spännande arbete i en positiv och dynamisk miljö, omgiven av kunniga och erfarna kollegor.  

I rollen får du arbeta med marknadsledande produkter som underlättar våra kunders arbetsplats. Rollen ger dig också stora möjligheter till personlig utveckling och yrkesmässig karriär, så väl nationell som internationell. 

Kontakt och mer information

I detta rekryteringsuppdrag samarbetar ASSA ABLOY Entrance Systems med HEIM Executive och konsult Louise Edeheim. För mer information, maila gärna louise.edeheim@heimexecutive.se. 

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval. Vi ber dig därför att ansöka så snart som möjligt. 

Urval av avslutade uppdrag

Director of Business Control

Corporate Sustainability Manager

Group Treasury Manager

Chief People & Culture

Brand Marketing Manager

VD

Director Partner Business Development

Commercial Director