Kategoriansvarig Säljledare

City Gross,

Publicerad: 2022-02-14

Om tjänsten

City Gross är ett familjeföretag och ägs av familjen Bergendahl. Företaget grundades av Mikael Bergendahl 1922. Idag har vi 42 st butiker med ca 3800 st medarbetare från Sundsvall i norr till Trelleborg i söder och omsätter ca 10 Mdr SEK.
 
På City Gross erbjuder vi dig en spännande utmaning och ett stimulerande arbete i ett expansivt familjeföretag med intressanta framtidsplaner och starka värderingar. Vårt arbete grundar sig i våra värderingsord – kundfokuserade, resultatdrivna, inkluderande och ansvarstagande. Tillsammans möter vi kundernas behov, driver försäljning och skapar en atmosfär av öppenhet och förtroende.

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

City Gross är på en spännande förändringsresa där tillväxt står i fokus. Därtill har City Gross fått en ny delägare, Axfood, som ger bolaget nya möjligheter att utmana och stärka sin position inom stormarknadssegmentet. Samarbetet ger bl a bättre styrning i och med integrering av Axfoods IT-system samt ökad effektivitet genom den nya samordnade inköps- och logistikverksamheten i Dagab. 

Kategorin Hem & Fritid är ett område med enorm potential att växa och City Gross vill nu satsa och lägga stort fokus på att utveckla och optimera sortimentet ytterligare bl a inför de etableringar som är planerade. Till detta söker vi en erfaren person som vill leda försäljningen av kategorin för City Gross Sverige. 

Kategoriansvarig Säljledare – Hem & Fritid

Som Kategoriansvarig Säljledare är du ansvarig för försäljningen, bruttovinst och lönsamhet för hela kategorin Hem & Fritid inom City Gross i Sverige. Det är ett stort och strategiskt viktigt ansvar och du kommer få stor påverkningsgrad. Du ansvarar för att utveckla och driva ett effektivt sortiment utifrån City Gross strategier och kundernas behov. 

Du driver och utvecklar kategorin och sortimentet i linje med City Gross övergripande strategier och ansvarar för att kunderna idag och imorgon möter efterfrågat sortiment, med god lönsamhet.

Du leder det tvärfunktionella arbetet inom ditt ansvarsområde där du har ett nära samarbete med marknad, butik, leverantörer samt med Dagab Inköp & Logistik. I ditt ansvar ligger att följa upp resultat mot budget, mål och planer.

Vidare innebär rollen:

  • att arbeta med att, i nära samarbete med DAGAB inköp & Logistik, skapa ett attraktivt, kundanpassat och lönsamt sortiment.
  • ett resultatansvar för din kategori.
  • att besluta för och planera kampanjer i dialog och förhandling med leverantörerna.
  • att följa upp City Gross kampanjer inom kategorin.
  • att utvärdera och analysera City Gross sortiment tillsammans med Dagabs inköp & logistikverksamhet.
  • att kontinuerligt bedriva förbättrings- och utvecklingsarbete relaterat till områden inom leverantörsrelationer och sortimentsarbete.
  • att hålla dig uppdaterad om trender, konkurrenter och vad som sker på marknaden för att fånga nya affärsmöjligheter.

Rollen innebär mycket samarbete med kollegor inom försäljning, inköp och marknad och gemensamt arbetar ni för ett anpassat och attraktivt sortiment.

Rollen rapporterar till Chef Torra Varor och är placerad på huvudkontoret i Hässleholm. Du har möjlighet att arbeta remote under delar av din arbetstid.

Vi söker

Till rollen söker vi dig med flera års erfarenhet av försäljning- och/eller kategoriansvar inom detaljhandel. Tidigare erfarenhet/arbete med produkter inom Hem & Fritid samt att ha god förståelse för säsongssortiment är meriterande.

Som person är du resultatdriven och en duktig förhandlare, du är kommunikativ och inte rädd för att driva igenom dina idéer. Genom din erfarenhet förstår du vad som driver lönsamhet och försäljning inom dina kategorier.

Tjänsten innefattar dessutom såväl strategiskt som operativt arbete och det är viktigt att du har en helhetssyn och förmåga att prioritera. Rollen innefattar flera kontaktytor både internt och externt vilket ställer krav på god kommunikativ förmåga, skapa goda relationer liksom din förmåga att leverera genom andra.

Vidare ser vi att du som person är en lagspelare med tydlig framåtanda, entusiasm och resultatorientering som på innovativa sätt tar dig an olika utmaningar och möjligheter. 

Vi erbjuder

På City Gross erbjuder vi dig en spännande utmaning och ett stimulerande arbete i ett expansivt familjeföretag med intressanta framtidsplaner och starka värderingar. I denna roll erbjuds du även en utvecklande arbetsmiljö där du får mycket ansvar och möjlighet att påverka City Gross framgång i Sverige.

Vårt arbete grundar sig i våra värderingsord – kundfokuserade, resultatdrivna, inkluderande och ansvarstagande. Tillsammans möter vi kundernas behov, driver försäljning och skapar en atmosfär av öppenhet och förtroende. För oss som arbetsgivare är ambitionen att alltid skapa bästa möjliga förutsättningar för dig som medarbetare så att du kan känna trygghet och arbetstillfredsställelse i din vardag samt att du kan utvecklas i din roll.

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför organisationen. Vår ambition är att rekrytera medarbetare med en bra mix av olika bakgrunder för att återspegla vårt samhälle och våra kunder. Vi anser att våra medarbetare är vår främsta resurs, därför försöker vi ta tillvara på varje medarbetares kompetens på bästa sätt.

Vår ambition är att vara Sveriges mest ombrydda detaljhandelsföretag. City Gross lägger vi ett stort fokus på hållbarhetsfrågorna och vi arbetar ständigt med att värna om människorna och naturen i den, både i ett lokalt och i ett globalt perspektiv.

Information och ansökan

Missa inte chansen att söka denna spännande och affärsdrivande roll hos oss.

I detta rekryteringsuppdrag samarbetar City Gross med HEIM Executive och konsult Louise Edeheim. För mer information, maila gärna louise.edeheim@heimexecutive.se.

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval. Vi ber dig därför att ansöka så snart som möjligt.

Urval av avslutade uppdrag

Director of Business Control

Corporate Sustainability Manager

Group Treasury Manager

Chief People & Culture

Brand Marketing Manager

VD

Director Partner Business Development

Commercial Director