HR Manager (interim)

Faiveley Transport Nordic, Landskrona

Publicerad: 2021-08-25

Om tjänsten

Faiveley Transport Nordic AB ingår i Wabtec Corporation, en systemleverantör till den internationella järnvägsindustrin. Företaget grundades för 100 år sedan och är en av de ledande aktörerna på den nordiska järnvägsmarknaden där vi genomför olika typer av service och förbättringsprojekt på många av de nordiska tågtyperna med fokus på bromssystem, dörrsystem, luftkonditioneringssystem, koppel samt elektronik. Vi är dessutom världsledande leverantör av blockbromsar och bromsregulatorer som exporteras till många olika typer av tågprojekt över hela välden. Företaget har idag 200 anställda verksamma inom försäljning, projektledning, konstruktion, utveckling, tillverkning, service och underhåll samt Supply Chain & Inköp, Ekonomi, HR och Kvalitet. Företaget åtnjuter en fin tillväxt sedan flera år och omsätter idag över 550 MSEK. Huvudkontor med tillverkning i Landskrona, projekt- och försäljningskontor i Stockholm. Läs mer om koncernen på https://www.wabteccorp.com/

HR Manager (interim1 år)

Vår HR-manager är föräldraledig och nu söker vi en vikarie. Du erbjuds att arbeta så väl operativt som strategiskt med att driva HR-frågor i Sverige, Danmark och Norge. Teamet består av en HR Partner och en löneansvarig i Sverige samt en HR Manager med placering Danmark.

Dina huvudsakliga uppgifter

I rollen som HR Manager kommer du bland annat ha arbetsuppgifter som att stötta och ge professionell hjälp till chefer inom alla HR-relaterade områden. Arbetsuppgifter som att systematiskt rapportera och informera till vårt huvudkontor och att lyfta personalfrågor globalt i organisationen kommer ingå.

Du kommer att ha nära samarbete med organisationens systerbolag samt huvudkontor. Din roll är bred och du kommer förvalta nuvarande processer samt utveckla nya i enlighet med företagets affärsmål. I rollen ingår också att driva förändringsprojekt inom olika spännande globala HR initiativ.

Du ingår i ledningsgruppen för Norden. Du rapporterar direkt till HR inom Wabtec och streckad linje till nordisk VD.

Några av arbetsuppgifterna är:

– Underhålla och utveckla redan implementerade HR-processer

– Vara engagerad medlem i ledningsgruppen

– Chef för 2 medarbetare och du kommer att coacha och vägleda dessa

– Rådgivning och vägleda chefer bland annat genom ett nära samarbete inom HR-relaterade frågor.

– Rekrytering – Rehabilitering – Facklig förhandlingar

Din profil

I rollen som HR-manager kommer du att arbeta i en central roll med omväxlande arbetsuppgifter i ett internationellt företag. Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av liknande HR roller, gärna i ledande position. Du kommer att få arbeta i en internationell miljö med många kontaktytor, både internt och externt. Därför är det meriterande om man har arbetat i en nordisk HR funktion och van vid att ingå i en internationell kontext.

För att lyckas i rollen tror vi att du har en akademisk examen inom HR eller motsvarande och erfarenhet av brett, självständigt och professionellt HR-arbete på både strategisk och operativ nivå. Du har arbetat med arbetsrättsliga frågor med erfarenhet av kollektivavtal och har förhandlingsvana.

Vi tror att du har ett starkt eget driv, god struktur har förmågan att driva ditt arbete framåt på ett effektivt sätt och med hög kvalitet. Som person är du positiv och prestigelös och trivs med att vara en proaktiv partner till chefer och medarbetare i en föränderlig miljö. Du känner dig trygg i rollen som ledare och kan coacha och lyfta dina medarbetare.

Då vi är en internationell organisation är det viktigt att du har goda kunskaper i, förutom svenska, engelska i tal och skrift.

Om anställningen

Anställningsformen är tidsbegränsad anställning med tillträde snarast och ca 1 år framåt.

Information och ansökan

I detta rekryteringsuppdrag samarbetar Faiveley Transport Nordic med HEIM Executive och rekryteringskonsult Louise Edeheim. För mer information, maila gärna louise.edeheim@heimexecutive.se.

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval. Vi ber dig därför att ansöka så snart som möjligt.

Urval av avslutade uppdrag

Director of Business Control

Corporate Sustainability Manager

Group Treasury Manager

Chief People & Culture

Brand Marketing Manager

VD

Director Partner Business Development

Commercial Director