Marketing Manager

Skånemejerier, Malmö

Publicerad: 2018-05-07

Om tjänsten

Skånemejerier, med säte i Malmö, är Sveriges näst största mejeriföretag, med en årlig omsättning om knappt 4 miljarder SEK. Verksamheten består i huvudsak av produktion och försäljning av mejeriprodukter (färskvaror och ost) samt fruktdrycker. Koncernen har ca 600 anställda. Bland varumärkena finns Skånemejerier, Bravo, Allerum, Hjordnära, Åsens och Lindahls. Sedan 2012 ingår Skånemejerier i franska Groupe Lactalis-koncernen. Skånemejeriers systerkoncern Lactalis Scandinavia har sitt huvudkontor i Skaevinge, Danmark, med en årlig omsättning om ca 900 MSEK. Lactalis Scandinavia marknadsför och säljer Lactalis produktportfölj i Danmark, Sverige, Finland och Norge. Kända varumärke är Président and Galbani. Läs mer om Skånemejerier på www.skanemejerier.se och Lactalis på www.lactalis.fr

Starka, innovativa varumärken, varierande arbetsuppgifter, intressanta utmaningar kännetecknar Skånemejerier. Nu har du möjlighet att driva marknadsföringen för mejeriprodukter och samtidigt bli en del av en spännande internationell verksamhet med alla möjligheter det ger.

Som Marketing Manager för mejeriprodukter kommer du att ha en strategiskt viktig roll i företaget och är en del av ett lokalt förankrat företag med många internationella kontaktytor. Tillsammans med ditt team ansvarar du för och utvecklar den långsiktiga strategin och skapar nya möjligheter för sortimentet tillsammans med produktutveckling, media och reklambyrå samt vår kategori och försäljningsorganisation. 

Huvudarbetsuppgifter:

  •       Leda avdelningen och ha personalansvar för ett team på tre (3) personer
  •       Ansvara för en långsiktig plan (3 år) för att driva lönsam tillväxt och ökad marknadsandel.
  •       Driva produktutvecklingsprojekt från idé till lansering utifrån tydliga konsumentinsikter, behov och trender.
  •       Utveckla mediastrategi i samarbete med mediabyrå samt utveckla kommunikationsstrategi för att stärka varumärkets positionering.
  •       Samarbeta med kategori om kategoriutveckling och med trade för utmaningar/teman att ta vidare i butiksmiljö.
  •       Kontinuerligt analysera, följa upp och ta action på intern och extern marknadsdata.
  •       Bygga positiva relation till andra avdelningar som produktion, sälj, kategori, controlling, supply samt koncernbolaget Lactalis.

Som Marketing Manager rapporterar du till Marknadsdirektören för Skånemejerier. Tjänsten är placerad på huvudkontoret i Malmö.

Kvalifikationer

Vi söker dig med gedigen erfarenhet av marknadsföring inom FMCG samt van vid personalansvar. Det är en stor fördel om du har erfarenhet och förståelse för produktutvecklingsprocessen. Du har troligtvis en relevant högskoleutbildning, inom ekonomi eller marknadsföring. Goda kunskaper i Excel, AC Nielsen är krav för att lyckas i denna roll.

Som person är du ambitiös med ett affärsstrategiskt förhållningssätt. Du har en positiv problemlösande inställning, är kreativ, strukturerad och kan hantera många projekt. Då du har många kontaktytor är det viktigt att du är utåtriktad och kan kommunicera med personer på alla nivåer. Du talar och skriver obehindrat på engelska och har god förståelse för de skandinaviska språken.

 Vi erbjuder

Skånemejerier är ett innovativt mejeri som sedan 2012 ingår i det multinationella mejeriföretaget Group Lactalis. Det innebär många positiva karriärmöjligheter för medarbetaren. Skånemejerier investerar mycket i medarbetares kompetensutveckling och genom koncernen ges tillgång till ett nätverk av kollegor att utbyta idéer med.

Skånemejeriers, tillsammans med Lactalis, värdegrunder ligger till grund för det arbetssätt och beteende som eftersträvas – ”Ambition och engagemang med enkelhet”.

Information och ansökan

I detta rekryteringsuppdrag samarbetar Skånemejerier med HEIM Executive och konsult Louise Edeheim. För mer information, maila gärna louise.edeheim@heimexecutive.se.

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval. Vi ber dig därför att ansöka så snart som möjligt. 

Urval av avslutade uppdrag

Director of Business Control

Corporate Sustainability Manager

Group Treasury Manager

Chief People & Culture

Brand Marketing Manager

VD

Director Partner Business Development

Commercial Director