Balance & Business Manager – Mjölk

Skånemejerier, Malmö

Publicerad: 2021-11-08

Om tjänsten

Skånemejerier, med säte i Malmö, är Sveriges näst största mejeriföretag. Verksamheten består i huvudsak av produktion och försäljning av mejeriprodukter (färskvaror och ost) samt fruktdrycker. Koncernen har ca 700 anställda. Vi har fyra anläggningar i södra Sverige och på vår största anläggning i Malmö tillverkas de flesta av våra färskvaror. Här finns hela kedjan under ett och samma tak, från råvarumottagning till leverans ut till kund.

Bland varumärkena märks Skånemejerier, Bravo, Allerum, Hjordnära, Åsens och Lindahls.

Hållbarhet är kärnan i Skånemejeriers verksamhet och visionen är att bli Sveriges mest hållbara mejeri. 

Sedan 2012 ingår Skånemejerier i franska koncernen Lactalis, världens största mejerikoncern. Läs mer om Skånemejerier på www.skanemejerier.se och Lactalis på www.lactalis.fr

Är du drivande, har starkt affärsfokus och god analytisk förmåga? Vill du bidra till hur vi utvecklar affären kring vår viktigaste råvara – mjölken? Då kan du vara vår nya Balance & Business Manager för Mjölk.   

Balance & Business Manager – Mjölk

Inom Skånemejerier tillverkar vi spännande produkter utifrån fantastiskt kvalitativ mjölk från våra samarbetspartners, Mjölkbönderna. Mjölken hanteras i produktionen och rest- och överskottsprodukter, exempelvis skummjölk, fett, vassle och laktos tar vi tillvara på bästa sätt. Bl a säljs överskott av skummjölk till andra industrikunder, vassle från tillverkningen av ost och kvarg säljer vi vidare för användning i proteinpulver och djurfoder etc.

Om tjänsten

I rollen som Balance & Business Manager för Mjölk ansvarar du för att hantera Skånemejeriers överskott och eventuella underskott av råvarans delar exempelvis skummjölk (protein) och grädde (fett). Analysen kring eventuellt överskott/underskott görs i samarbete med produktionsplanerarna för respektive fabrik.

Rollen ansvarar för att sälja överskottet vidare till industrikunder., som exempelvis kan vara glasstillverkare, proteinpulvertillverkare etc. Vid eventuellt underskott görs inköp/avrop. Rollen ansvarar sammanfattningsvis för balansen mellan underskott och överskott samt för inköp och försäljning av mjölkråvaran.

Försäljningen av mjölkråvarans restprodukter som protein går bra och omsätter idag ca 160 MSEK. Men möjligheterna för tillväxt är mycket stor och fokus för rollen blir därmed att öka försäljningen genom bl a att få fler industrikunder.

Rollen är spännande bred och innefattar primärt fokus på försäljning men även nära dialog och samarbete med planering, inköp och produktion. Rollen kräver både en affärsanalytisk ådra samt intresse för förhandling och försäljning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden är:

  • Säkerställa en stabil prognos-, planerings- och uppföljningsstruktur för såväl lång som kort sikt av underskott/överskott.
  • Samarbeta med produktionsplaneringsansvariga för prognostisering av under- och överskott av mjölkråvaran
  • Avtalsförhandla och vara ansvarig KAM för industriförsäljningen gentemot befintliga eller nya kunder (både industrikunder och traders).
  • Ansvara för bearbetning och uppföljning av såväl befintliga som nya kunder på både den svenska och europeiska marknaden.

Rollen rapporterar till Director Milk Collection och tjänsten är placerad i Malmö. Avdelningen ”Milk Collection” inom Skånemejerier ansvarar för all hantering av mjölkråvaran från bönderna till produktionen på mejerierna vilket innefattar bl a avräkning av råvaruvolymer, mjölkanalys, logistiken som hanteringen behöver samt försäljning av mjölkråvarans delar.

Vem söker vi? 

Vi söker en person som tillsammans med oss vill bidra till att optimera och utveckla våra affärer. Du är kommunikativ, har en god analytisk förmåga och en egen hög drivkraft att skapa resultat. Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning och har erfarenhet av motsvarande arbetsuppgifter, gärna inom livsmedelsbranschen. Du har med fördel haft kundansvar, är van förhandlare och trivs med att utveckla och driva kunddialogen.

Då rollen innebär både svenska och internationella kontakter talar och skriver du svenska och engelska obehindrat. 

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser gärna att du har en balans mellan starkt affärsfokus och prestigelöshet.

Vad erbjuder företaget dig? 

Skånemejerier är en del av Lactalis Group som har produktion i ett femtiotal länder på fyra kontinenter. Det ger våra medarbetare tillgång till en stor bredd av kompetensutveckling och möjligheten att bygga internationella kontaktnätverk. Bredden i vår verksamhet gör också att vi kan erbjuda utvecklingsmöjligheter inom allt från produktion till ekonomi och marknadsföring, på både lokal och internationell nivå.

Skånemejeriers arbete grundar sig i värdeorden engagemang, ambition och enkelhet. Vi strävar efter gemensamma och individuella prestationer som utvecklar både företaget och människor. Vidare agerar vi som entreprenörer, är ansvarstagande och lojala samtidigt som vi är prestigelösa, öppna och pragmatiska.

Vi blir konkurrenskraftiga genom att ta tillvara på det medelstora företagets flexibilitet och personliga engagemang och samtidigt dra nytta av den kompetens samt de resurser som finns i en internationell koncern.

Information och ansökan

Missa inte chansen att söka denna spännande och affärsdrivande roll hos oss. Låter det som en spännande tjänst och du har de erfarenheter vi söker så tveka inte att höra av dig med din ansökan.

I detta rekryteringsuppdrag samarbetar Skånemejerier med HEIM Executive och konsult Louise Edeheim. För mer information, maila gärna louise.edeheim@heimexecutive.se.

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval. Vi ber dig därför att ansöka så snart som möjligt.

//

På Skånemejerier arbetar vi för en säker, god och drogfri arbetsmiljö. Externa slutkandidater till tjänsten kommer därför att bli ombedda att presentera ett utdrag ur belastningsregistret, genomföra ett drogtest samt i förekommande fall erbjudas hälsoundersökning på vår Företagshälsovård. Som en del i vårt förebyggande arbete så genomför vi kontinuerligt slumpvisa alkohol- och drogtester.

Urval av avslutade uppdrag

Director of Business Control

Corporate Sustainability Manager

Group Treasury Manager

Chief People & Culture

Brand Marketing Manager

VD

Director Partner Business Development

Commercial Director