Business Controller International Transport

Bring Frigo, Helsingborg

Publicerad: 2021-08-02

Om tjänsten

Bring Frigo driver ett temperaturkontrollerat logistiskt nätverk där vi lagrar och distribuerar livsmedel på ett hållbart och kvalitetssäkert sätt. Genom våra fordon, lager och terminaler hanterar vi livsmedel från -23 grader till +18 beroende på vilket behov och krav som ställs. Att vara expert på temperaturer är en naturlig del av vårt företags dna. Vår tydliga ambition framåt är att erbjuda våra kunder smarta logistiktjänster som är enkla att hantera och där allt sker i takt med den teknikutveckling som nu möjliggörs i vår bransch. 

På Bring Frigo driver vi aktivt en rad hårt satta miljömål, där en tydlig ambition är att erbjuda en helt fossilfri fordonsflotta år 2025. Under 2019 stod ett nytt tempererat lager klart utanför Helsingborg och ännu ett väntas gå i bruk under 2021 där dessa lagers miljöpåverkan ska vara minsta möjliga. 

Förutom lager och distribution i Norden och Europa erbjuder vi olika typer av lagertjänster som infrysning, upptining eller förberedande butiksexponering. Företaget startade under namnet Frigoscandia, en pionjär inom tempererat livsmedel och logistik sedan 1950, där vi sedan starten utgått från Helsingborg. Våra värdeord: Tar ansvar, Spelar för laget, Vill mer.

Business Controller International Transport

Vi är inne i en fas där du i denna rollen verkligen har chans att vara med och påverka och förändra. Är du en erfaren Business Controller som vill arbeta i en verksamhetsnära roll där du verkligen kan göra skillnad? Vi är Sveriges ledande aktör inom kyld och fryst livsmedelslogistik och är mitt i en spännande förändringsresa där du får en central roll.

Vi söker nu en Business Controller för affärsområde International Transport, som vill vara med och driva de taktiska så väl som de strategiska beslutsprocesserna. Som Business Controller kommer du att ha en nyckelroll för affärsområdet men har också ett mycket nära samarbete med hela företaget gällande uppföljning av verksamhetens resultat. Dina analyser och beslutsunderlag kommer ligga till grund för vår fortsatta tillväxt och lönsamhet och du får en stor påverkningsgrad i rollen.

Rollen rapporterar till Head of Business Control. Placering är på företagets huvudkontor i Helsingborg.

Dina huvudsakliga ansvarsområden som Business Controller

  • Ansvarig för finansiell rapportering, budget, forecast och framtagande av material för business reviews.
  • Ingå i ledningsgruppen för affärsområdet och vara ett beslutsstöd för ledningen samt aktivt stödja verksamheten i olika analyser och projekt
  • Budget- och prognosarbete för affärsområdet
  • Driva förbättringsprocesser och kontinuerligt utveckla verksamheten
  • Genomföra analyser av affärsområdets kostnader och intäkter
  • Stödja organisationen i redovisningsrelaterade frågor (med stöd från lokal organisation)

Profil

Du är troligt civilekonom och har ca 5-10 års erfarenhet av Business Controlling. Det är meriterande om du tidigare arbetat i medelstora bolag under pågående förändringsprocess.

Du har en stark analytisk förmåga, personligt driv samt förmåga att driva förbättringsprojekt i ett bolag i förändring och utveckling. Som person är du positiv och prestigelös och har en stark vilja till personlig utveckling samt självgående i sättet att arbeta. Det kommer även att krävas att du är både självständig och har pondus. 

Språket med de olika länderna kommer att vara engelska så goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är en förutsättning

Vi erbjuder

Bring är bland de största och mest erkända logistikaktörerna i Norden och präglas av stark affärsmannaskap, stort engagemang, ambition och personligt ledarskap. Bring arbetar aktivt för att ha en gemensam och stark kultur och kunna leverera med hög kvalitet.

Hos Bring Frigo satsar man mycket med medarbetares trivsel och personliga utveckling. I bolaget ges mycket frihet att ta egna initiativ och påverka med idéer för att bidra till att stötta verksamheten att nå sina affärsmål.

Du får arbeta tillsammans med erfarna kollegor som har hög kompetens, stort driv och engagemang i en koncern som sätter hälsa, miljö och säkerhet högt på agendan.

Information och ansökan

I detta rekryteringsuppdrag samarbetar Bring Frigo med HEIM Executive och konsult Louise Edeheim. För mer information, maila gärna louise.edeheim@heimexecutive.se. 

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval. Vi ber dig därför att ansöka redan idag.

Urval av avslutade uppdrag

Director of Business Control

Corporate Sustainability Manager

Group Treasury Manager

Chief People & Culture

Brand Marketing Manager

VD

Director Partner Business Development

Commercial Director